Koncepcióterv!

Ahogy a félév elején elmondtuk, és az ütemtervben is láttátok, a jövő héten a koncepciótervek bemutatása következik. Hétfőn a műszaki, csütörtökön a tervező szakirány lesz soron, mindkét napon reggel 8:15-kor kezdünk. Minden órára 4 hallgató jut, mindenkit arra kérünk, hogy a csoport kezdetekor legyen a tanszéki teremben!

A hétfői és csütörtöki beosztást itt nézhetitek meg.

A bemutatás tartalmáról idén nem kell újat írni, itt a tavalyi leírás, olvassátok el. Azt kérem, hogy a vetítés a formai követelményeknek feleljen meg, hogy hatékonyak lehessünk.

A koncepcióterv tartalma hivatalosan: 

1. Helyszín elemzése
2. Program elemzése
3. Beépítési javaslat
4. Építészeti vízió

helyszín elemzése kiterjed a természeti és az épített környezetre, ezek térbeliségére, minőségére, használóira, a közlekedési kapcsolatokra, a hely karakterére. 


program elemzése tartalmazza a funkcióból adódó méreteket, külső és belső funkcionális és közlekedési kapcsolatokat, a használó személyek és járművek számát, időbeli és térbeli eloszlását. 

beépítési javaslat egy vagy több változatban kifejtett megoldás, amely rögzíti a tervezett épület tömegét és annak viszonyát a környezethez, valamint a belső funkcionális csoportok elhelyezkedését. 

Az építészeti vízió javaslatot tesz a tervezett beépítés karakterére, vázlatos elképzelést mutat be a homlokzat, a nyílások, az elképzelhető anyagok tekintetében. 

A koncepciótervet a hallgató a tanszéken bemutatja. Az értékelésen az érdekelt tanszéki oktatók vesznek részt, és véleményezik a bemutatott koncepciót.

Ugyanez röviden: a lényeg az, hogy minél gyorsabban megértsük a helyszín és a koncepció leglényegesebb elemeit. 

A bemutatás digitális lesz, képeket lehet majd kivetíteni pár perc magyarázat mellett. Kevés az idő, fejenként hozzászólásokkal összesen 15 perc, maga a bemutatás ennek legfeljebb a fele legyen!

A formátum jpg vagy png, mérete 1-2 megapixel. Más, pl. pdf, prezi nem kéne, mert sokszor lassabb. Zoomolás nem lesz, ne nagy lapokat zsugorítsatok össze!

Akinek valami okból kivételesen nem jó a javasolt időpont, jelezze kommentben! Ha van bármilyen kérdés még, azt is tegyétek fel kommentben!

5 megjegyzés:

jancsomiklos írta...

a vetíteni valót pendrájvon hozzátok, és elég lesz a prezentációkor feltölteni.

Unknown írta...

Jelezni szeretném, hogy a csütörtöki beosztásban hibát találtam.
Az én konzulensem Makrai Sándor helyett Fülöp Gyula.
Ill. kérni szeretném, hogy Szabó Boglárkával egy időpontban, párban mutathassam be a tervem.
Köszönöm előre is!
Albert Anna

jancsomiklos írta...

bocs az elírásért, javítottam

Unknown írta...

Sziasztok!
Nekem csütörtökön 10-től 12-ig zh-m van. Ha lehet, én a déltől induló csoportban szeretném bemutatni a tervet. Láttam, hogy a megfelelő csoportba vagyok kiírva, csak szerettem volna jelezni a problémámat.
üdv
Poros Tamás Gábor

jancsomiklos írta...

kis csúszás eleve kalkulálható, de amúgy is rugalmasak vagyunk. csak az üresjáratot szeretnénk elkerülni, ennyi a szervezés lényege