Beadás, bemutatás, formátumok


OLVASSÁTOK VÉGIG FIGYELMESEN, ÉS HA VAN KÉRDÉS, ÍRJATOK MEGJEGYZÉST!

A tanszéken kialakult rendszer szerint a komplex tervek építészeti munkarészeit a kiírás szerinti tartalommal és léptékben, de nem nyomtatva, hanem csak pdf-ben kell beadni. 

A tervet minden hallgató egy 5-6 perces prezentáció formájában mutatja be. Nagyon fontos az előadás tervezettsége, mert ez alapján fogunk képet kapni a komplex terv építészeti részéről. Jól összehangolt képsorral, kevés magyarázó szöveggel nagy mennyiségű információt lehet átadni ennyi idő alatt!

A vetítés az építészeti tervről szól, szakági munkarészeket csak akkor érdemes mutatni, ha van építészeti vonzatuk. Szeretnénk látni a hagyományos tervlapokat egyben (helyszínrajzok, alaprajzok, metszetek és homlokzatok), ezek közelebbi részleteit, látványokat, makettfotókat, helyszíni fotókat, diagramokat. Mindent, ami segít a gyors és alapos megértésben.

A vetítés leadott anyaga maximum 2 megapixel (javasolt: 1920x1080) méretű képsor png vagy jpg formátumban (nem pdf, se nagy kép, nem készülünk zoomolásra). 

A szakági munkarészeket hagyományosan, nyomtatva és egy dossziéba kötve kell beadni, kiírás szerint. Hogy a szakági kollégák a tervet egyben lássák, A3 méretű (akár léptéktelen) kicsinyítésben, fekete-fehérben, a lehető legegyszerűbb minőségben az építészeti munkarészt is csatolni kell a szakági részekhez.

Beadás

A tervet május 18-án (hétfőn) 12 óráig lehet beadni a tanszéken, különeljárásai díjjal 22-én (pénteken) 12 óráig. Az elektronikus anyagot ugyanakkor, ugyanott a titkárságon lehet feltölteni. Semmilyen anyag nem adható be később, se prezentáció, se makett, se szakági munkarész!

Bemutatás

A tervek bemutatása várhatóan május 26-án (kedden) és 27-én (szerdán) lesz, mindkét napon reggel 8:15-kor kezdünk. Lesz időbeosztás is, véglegesíteni csak a beadott tervek alapján tudjuk.

Kedd: tervező szakirány, délelőtt Komplex 1, délután Komplex 2 tervek.
Szerda: műszaki szakirány és hagyományos képzés, délelőtt Komplex 1, délután Komplex 2 tervek.

A prezentációk vetítésre készen fognak állni, a makettek is a helyszínen (várhatóan a tanszéki teremben) lesznek.

kép: Nonn Zsuzsi komplex 2 tervének részlete

15 megjegyzés:

Névtelen írta...

"A tanszéken kialakult rendszer szerint a komplex tervek építészeti munkarészeit a kiírás szerinti tartalommal és léptékben, de csak pdf-ben kell beadni.
(...)
A vetítés leadott anyaga maximum 2 megapixel (javasolt: 1920x1080) méretű képsor png vagy jpg formátumban (nem pdf, se nagy kép, nem készülünk zoomolásra). "

A két mondat ellentmondásossága már tavaly is okozott nehézséget a bemutatáskor, végül is kinek kell pdf-ben bármit is leadni (vagy összefűzve adjuk le a szakágit is)? Szakágaknak nyomtatni kell tudtommal, bemutatásra meg a második mondat az igaz, ugye?

Unknown írta...

Az a baj, hogy nekem szerdán vizsgám van 8tól, és mivel szinte minden vizsga szerdára esik nagyon nem is tudom átvariálni

jancsomiklos írta...

Csak pdf = nem kell kinyomtatni az eredeti léptékben. Plusz kell a prezentációs képsor. Bocs a homályért!

Unknown írta...

Én is azon a szerdán szeretnék vizsgázni, ugyanaz a problémám, mint Mártinak. Illetve szerintem más műszaki szakirányosoknak is lehet ilyen gondjuk, legalábbis akik egyenesben vannak.
Esetleg nem lehetne kicserélni a műszakis és tervezőis bemutatás napját? Nem tudom, a tervezőiseknek hogy vannak a vizsgáik, de rajtunk szerintem ez segítene.

jancsomiklos írta...

elképzelhető a két nap cseréje, de egyelőre kevés információnk van a két szakirány elfoglaltságairól

jancsomiklos írta...

a pdf/vetítés pontatlan fogalmazását átírtam, remélem így már nem ad okot senkinek se félreértésre

Névtelen írta...

Ó, köszönöm, így már teljesen érthető, eddig azt hittem, hogy csak a prezentációt kell leadni. De akkor nem. :)

Névtelen írta...

Sziasztok!
Az összerendezett tervlapokat le kell adni határidőig, de az még nem világos számomra, hogy a prezentáció anyagát mikor kell leadni? Elég a prezentáció napján?

jancsomiklos írta...

"Semmilyen anyag nem adható be később, se prezentáció, se makett, se szakági munkarész!"

Unknown írta...

komplex 2-ből mint vázlattervnél szükséges a csomópontokat bemutatni vagy elég csak a kiírásnak megfelelő metszet/homlokzat/alaprajz?? vagy a társtanszéki munkarészekből mennyit kell bemutatni a prezentáción?

jancsomiklos írta...

nem kötelező csomópontokat vetíteni, de ha az építészeti koncepciót segíti, akkor érdemes. bármit lehet vetíteni, ami a továbbtervezésről szól. szakági részeket nem érdemes túl sokat, mert csak építészek nézik az előadást. ha van építészeti vonzatuk, az persze más!

Unknown írta...

Jól értem, hogy az összes szakági munkarészt elég egy dossziéba kötni és csak egyszer kinyomtatni mellé az építészeti tervlapokat A3 méretben? Vagy mindezt külön-külön kell megtenni mind a 4 szakággal (én eddig így gondoltam)?

jancsomiklos írta...

csak egyszer kell kinyomtatni! és a teljes szakág lehet összefűzve egybe, de lehet egy dosszién belül külön-külön is. csak egy pakk legyen, mert akkor kevésbé keveredik el osztályzáskor!

Unknown írta...

A komplex 1-es portfóliónak kinyomtatva kell lennie vagy azt is csak a prezentáció elején kell levetíteni?

jancsomiklos írta...

csak vetíteni kell