Traktorszalon - pzh 1

1. Telekadatok:
Gödöllő, Dózsa György út 67, telekterület: 1582 m2, jelenlegi beépítettség: kb. 360 m2 fszt-es, bontható melléképület.

2. Szabályozási Terv szerinti építési előírások:
Beépíthetőség: 40%; maximális építménymagasság: 7,5 m; tetőhajlásszög: 35-40º, anyaga fémlemez, cserép, bit. zsindely, pala, előírt szín szürke v. vörös.

3. A feladat:
A telken jelenleg is működő cég mezőgazdasági gépek és gépalkatrészek forgalmazásával foglalkozik, irodái és raktárai a meglévő fszt-es melléképületben találhatók. Ezek megfelelőbb elhelyezésére és működtetésére létesül az utcai oldalon az új üzemépület, mely egyben bemutatóterem is. A jelenlegi gépkínálat szabad ég alatt áll, és ez - a kínálat jellegéből fakadóan - akkor sem változik lényegesen, ha a bemutatóterem megépül. Így a bemutatóterem nem elsősorban az árut mutatja fel (mint például egy autószalon) hanem az eladást, vagy annak specifikumát: azt, hogy itt traktort adnak el.
A gépeladás mellett lényegi kiegészítő funkció az alkatrészeladás, amely az ügyféltéren át történik, de zárt belső forgalommal (ügyféltér - pult - raktár). További kapcsolódó funkció a szerelőműhely, amelynek nem kell belső forgalommal egyéb helyiségekhez kapcsolódnia, de a szerelők is ugyanazokat a szociális helyiségeket használják (WC, öltöző, étkező.)
Az új épület megépültével a jelenlegi melléképület funkcióját veszti, és bontásra kerül. Kapcsolata a tervezett épülettel így igényként nem merül fel.
A teljes használói létszám kb. 10 fő (3 nő, 7 férfi).

3. Építési hatóság szerinti illeszkedési elvárás:
Az új épület kövesse a bal oldali telken álló (szintén Dózsa György út 67, mint a jobb oldali telek is) Opel-szalon építési szituációját és tömegképzését (azonos beépítési vonal, azonos, kb. 30x12m épületkubus, kb. 7,20 m építménymagasság, kb. 35º-os nyeregtető). Illeszkedjen a két szomszédos épület által meghatározott utcaképbe

4. Program:
Fedett-nyitott tér 50 m2; bemutatótér 100 m2; pult (ügyfélfogadás, ügyintézés és alkatrészkiadás) 20 m2; ügyféltér (váró és tárgyaló, bemutatótérhez kapcsolódó) 45 m2; raktár 100 m2; műhely 40 m2; iroda 2x10 m2; konyha-étkező 20 m2; öltözők 2x10 m2; kazán 10 m2; vizesblokk(ok) 10 m2; közlekedők 15 m2. Összes nettó alapterület 450 m2

5. A helyi szabályozást nem kötelező betartani.

A telek (Opeltől északra, Platánháztól délre, TESCOval szemben): 

A környezet léptékkel (50 m):

A telek léptékkel (25 m):

Beadás helye, ideje, formátuma a szokásos. Kérdezni kommentben lehet csütörtök éjfélig.

8 megjegyzés:

Kinga írta...

Az mit takar, hogy az eladás specifikumát mutatja be? (a traktorok a fedett nyitott téren vannak) az ügyféltérben meg körülbelül plakátok, hirdetések, max alkatrészek vannak?

Kinga írta...

Pontosabban a bemutatatótér funkcióját nem értem

jancsomiklos írta...

egyszerű válasz: prospektus, kis makett vagy játéktraktor, monitorok, tablók, stb. bármi, amit meg lehet mutatni.
bonyolultabb válasz: a bankfiókban se tesznek ki pénzkötegeket, mégis az egész sugall valamit. kívül és belül is

Kinga írta...

Az, hogy a helyi építési szabályzatot nem kötelező betartani,az csak szabályozási terv szerinti előírásokra vonatkozik, vagy az illeszkedési elvárásokra is?

jancsomiklos írta...

minden építési előírásra vonatkozik. ha a terv jobb, értelmesebb, és ezt sikerül is megindokolni, akkor semmi akadálya az eltérésnek. az egyetemen vagyunk (még).

Kinga írta...

Köszönöm!

Unknown írta...

parkolási lehetőséget nem kell biztosítanunk a traktorszalonba/műhelybe érkezőknek?

köszönöm a választ!

jancsomiklos írta...

a telken belül nem kell, kívül meg nem kell megtervezni