Vázlatterv!

Csütörtökön - a koncepciótervhez hasonlóan - a vázlattervek lesznek műsoron mindkét szakiránynak. 8:15-kor kezdünk, a beosztás első változata itt látható. Lesz még biztos változás, szerda este nézzetek rá újra a táblázatra!

Formátum: vetítés lesz, csak fekvő jpg és png képeket hozzatok, a méretük 2 megapixel (ajánlott a projektorhoz (1920x1080 pixel) igazítani. Kizárólag képek jönnek egymás után, nem zoomolgatunk. A darabszám kötetlen, de az idő nem: 5 perc bemutatásnál hosszabbat ne tervezzetek. Ha több, akkor mi nem tudunk beszélni. Az időt mérjük.

A bemutatás kötelező, a félév csak elfogadott vázlattervvel folytatható. Akinek nem értékelhető a vázlatterve, annak rendelkezésre áll egy pótlási alkalom egy héttel később. (de ezt kerüljétek inkább el, mert ha pótzh is lesz, akkor nem marad idő dolgozni és konzultálni...)

A vázlatterv tartalma:
1. Beépítés ábrázolása
2. Építészeti tervek
3. Belső terek koncepciója

beépítés ábrázolása kiterjed a tervezési helyszín környezetére, léptéke igazodik az adott helyhez és programhoz, a rajzokon kívül makettet és/vagy számítógépes modellt tartalmaz.
Az építészeti tervek munkarész általában 1:200 léptékű alaprajzokat, metszeteket, homlokzatokat jelent, az adott léptéknek megfelelő kidolgozottságban, a befogadást segítő grafikával.
belső terek koncepciója kötetlen formában tesz javaslatot a jelentősebb belső terek kialakítására, azok értelmezésére, lehetőleg 3 dimenziós formában. (A belső terek koncepciója csak a tervező szakirányon része a vázlattervnek).

A helyszínt és a koncepciót is mutassátok be röviden, hogy ne kelljen megkérdezni, emlékezetből felidézni, képek helyett elmesélni, stb...

Most szóljon (kommentben) az, akinek valami fontos dolog miatt nem jó az időpont!

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

A bemutatásra a szakági konzulensek is eljönnek? Bele kell tenni a szakági részeket a prezentációnkba?

jancsomiklos írta...

Csak építészet kell, de ne felejtsétek a szakági követelményeket, kellemetlen következmémyei lehetnek a dolognak. Idén új a gépészeti kötelező leadás!

Unknown írta...

Én tegnap edzés után nagyon megfáztam hazafele menet, nem fogok tudni prezentálni holnap :( Lesz jövőhéten alkalom ennek pótlására?

jancsomiklos írta...

várhatóan jövő csütörtökön lesz pót, de nagyon nem ajánlom senkinek eleve a pótot, kivéve ha tényleg nincs más megoldás.