Beadás, bemutatás, formátumok

OLVASSÁTOK VÉGIG FIGYELMESEN, ÉS HA VAN KÉRDÉS, ÍRJATOK MEGJEGYZÉST!

A tanszéken kialakult rendszer szerint a komplex tervek építészeti munkarészeit a kiírás szerinti tartalommal és léptékben, de nem nyomtatva, hanem csak pdf-ben kell beadni. 

A tervet minden hallgató egy 5-6 perces prezentáció formájában mutatja be. Nagyon fontos az előadás tervezettsége, mert ez alapján fogunk képet kapni a komplex terv építészeti részéről. Jól összehangolt képsorral, kevés magyarázó szöveggel nagy mennyiségű információt lehet átadni ennyi idő alatt!

A vetítés az építészeti tervről szól, szakági munkarészeket csak akkor érdemes mutatni, ha van építészeti vonzatuk. Szeretnénk látni a hagyományos tervlapokat egyben (helyszínrajzok, alaprajzok, metszetek és homlokzatok), ezek közelebbi részleteit, látványokat, makettfotókat, helyszíni fotókat, diagramokat. Mindent, ami segít a gyors és alapos megértésben.

A vetítés leadott anyaga maximum 2 megapixel (javasolt: 1920x1080) méretű képsor png vagy jpg formátumban (nem pdf, se nagy kép, nem készülünk zoomolásra). 

A szakági munkarészeket hagyományosan, nyomtatva és egy dossziéba kötve kell beadni, kiírás szerint. Hogy a szakági kollégák a tervet egyben lássák, A3 méretű (akár léptéktelen) kicsinyítésben, fekete-fehérben, a lehető legegyszerűbb (költségtakarékos) minőségben az építészeti munkarészt is csatolni kell a szakági részekhez. Makett csak a tervezési szakirányon kötelező, a műszaki szakirányos Komplex 1 tervnek nem része.

Beadás

A tervet december 18-án (pénteken) 12 óráig lehet beadni a tanszéken, különeljárásai díjjal 21-én (hétfőn) 12 óráig. Az elektronikus anyagot ugyanakkor, ugyanott a titkárságon lehet feltölteni. Semmilyen anyag nem adható be később, se prezentáció, se makett, se szakági munkarész!

Bemutatás

A tervek bemutatása január 4-én (hétfőn) és január 5-én (kedden) lesz, mindkét napon reggel 8:15-kor kezdünk. Lesz időbeosztás is, véglegesíteni csak a beadott tervek alapján tudjuk.

Az egyik napon a tervező, a másikon a műszaki szakirányra kerül sor. Melyik legyen hétfőn, melyik kedden? Kommentben kérünk visszajelzést, hogyan lesz kevesebb ütközés vizsgákkal, szigorlatokkal. 

A prezentációk vetítésre készen fognak állni, a makettek is a helyszínen (várhatóan a tanszéki teremben) lesznek.

kép forrása itt

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Miklós!

A műszaki szakirányosoknak az épszerk zárószigorlat írásbeli 01.05-én, szóbeli 01.06-án van.

jancsomiklos írta...

akkor hétfő lenne jó a műszakinak, értem. más előre látható nehézség?

Névtelen írta...

Sajnos nem fogunk mindenkinek jó időpontot találni, mert a tervezői szakirányon az éptöri zárószigorlat 01.04-én 10-tól, szóbeli 12-től lesz.

Zelenai Orsolya írta...

Nekem sajnos hétfőn Tervezés módszertan, kedden szerdán épszerk záró szigorlatom van. Nem lehetne esetleg másik nap? Mondjuk csütörtök?

jancsomiklos írta...

hát azt már ilyenkor nem nagyon lehet. de a napi beosztásban figyelembe tudjuk venni, ha konkrét időpontok vannak.

Unknown írta...

Nekem az nem egyértelmű, hogy jpg/png-ben, vagy pdf-ben kell-e beadni a terveket. Kell mindkettő? Ha igen, akkor van különbség a tartalmi követelményekben?

jancsomiklos írta...

be kell adni a komplett tervet nyomtatás helyett pdf-ben, és lesz egy prezentáció (vetítés), annak az anyagát kell leadni jpg vagy png képfájlokban.

Unknown írta...

változott a tartó konzulensem Vető Dánielre, kérem javítani.