Koncepcióterv!

Az ütemterv szerint a jövő héten lesz a koncepciótervek bemutatása, a műszaki szakirány hétfőn, a tervező szakirány csütörtökön mutatja be a tervét. A hétfői alkalom 9 órakor kezdődik, beosztás a kis létszám miatt nem lesz, gyertek mind kezdésre!

A csütörtöki bemutatás hosszabb lesz, 19 hallgatóra számítunk, órás beosztás is készül a konzulensek szerint csoportosítva. Minden órára 4 hallgató jut, mindenkit arra kérünk, hogy a csoport kezdetekor legyen a tanszéki teremben!

A tervező szakirányról is bárki választhatja a hétfői bemutatást. Remélem lesz jelentkező, és kiegyenlítettebb lesz a két nap. Kommentben írjatok!

A koncepcióterv tartalma hivatalosan: 

1. Helyszín elemzése
2. Program elemzése
3. Beépítési javaslat
4. Építészeti vízió

helyszín elemzése kiterjed a természeti és az épített környezetre, ezek térbeliségére, minőségére, használóira, a közlekedési kapcsolatokra, a hely karakterére. 


program elemzése tartalmazza a funkcióból adódó méreteket, külső és belső funkcionális és közlekedési kapcsolatokat, a használó személyek és járművek számát, időbeli és térbeli eloszlását. 

beépítési javaslat egy vagy több változatban kifejtett megoldás, amely rögzíti a tervezett épület tömegét és annak viszonyát a környezethez, valamint a belső funkcionális csoportok elhelyezkedését. 

Az építészeti vízió javaslatot tesz a tervezett beépítés karakterére, vázlatos elképzelést mutat be a homlokzat, a nyílások, az elképzelhető anyagok tekintetében. 

A koncepciótervet a hallgató a tanszéken bemutatja. Az értékelésen az érdekelt tanszéki oktatók vesznek részt, és véleményezik a bemutatott koncepciót.

Ugyanez röviden: a lényeg az, hogy minél gyorsabban megértsük a helyszín és a koncepció leglényegesebb elemeit. 

A bemutatás digitális lesz, képeket lehet majd kivetíteni pár perc magyarázat mellett. Viszonylag kevés az idő, fejenként hozzászólásokkal összesen 15 perc, maga a bemutatás ennek legfeljebb a fele legyen!

A formátum jpg vagy png, mérete 2 megapixel (javasolt: 1920x1080). Más, pl. pdf, prezi nem kéne, mert sokszor lassabb. Zoomolás nem lesz, ne nagy lapokat zsugorítsatok össze!

Bármi kérdés van, tegyétek fel!

8 megjegyzés:

Sass Petra írta...

Ha lehet, én szeretnék menni hétfőn prezentálni!

Unknown írta...

Én is szeretnék hétfőn menni (írtam emailt is)

Unknown írta...

A két megapixel két megabájt akart lenni, ugye?

jancsomiklos írta...

a projektorunk 1920x1080 pixeles, érdemes ehhez igazítani, és mivel nem zoomolunk, teljesen fölösleges nagyobb képeket lebutítva kivetíteni. ha a kép 1 terabájtos, akkor is ugyanúgy fog kinézni, amikor a tanszéki teremben a falra kivetítjük az adott eszközeinkkel. nem lesz se több, se szebb pixel a falon : )

jancsomiklos írta...

ja, és ajánlom a .png formátumot, mert az veszteségmentesen tömörít. vagy a legjobb minőségű .jpg képeket, főleg ha vonalas rajzokról van szó.

jancsomiklos írta...

még egy: a projektor kicsit kiégeti a képet, szóval a halványszürkék ki tudnak fehéredni, a sötétszürkék feketedni. amúgy elég jó a gép, de a monitorhoz képest romlik a minőség.

Unknown írta...

Én is szeretnék holnap prezentálni, ha lehetséges.

jancsomiklos írta...

szuper, gyere! elég lesz a tervező szakirányosoknak 10-re jönni, de 10:00-ra, oké?