Levél a távolból - pzh 1

Kedves Kati es Peti!

Nagyon sajnalom, hogy nem tudtunk az eskuvotokon ott lenni, de kicsit keson ert el a hir, meg Klari neniketeket sem tudtam volna kire hagyni. Az elet ilyen, ne haragudjatok. (Es az ekezet nelkuli szavakert sem, sajnos az itteni irogep ilyen).

Szoval szerettem volna Veletek unnepelni es valami kis ajandekot adni. Sokat gondolkodtam azota, mi is lenne, aminek orultok. Vegul Lajos bacsitol megtudtam, hogy hiaba vagytok ferj es feleseg, nincs hol laknotok. Ket fiatal epitesz hogyan kezd neki a praxisnak, ha nincs se lakasa, se irodaja? Nalunk itt Melbourne-ben ez egy elkepzelhetetlen szituacio.

Mint tudjatok a csaladnak a haboru elott volt ez-az a tulajdonaban, amiket aztan el is vettek a kommunistak. Minket ez mar nemigen erdekel. Mint ahogy az sem erdekelt, amikor a rendszervaltaskor megpobaltak karpotolni. Mit kezdjek en Australiaban a magyar karpotlasi jegyekkel? Az egesz gondot az ugynokomre biztam, csinaljon amit akar. Az ugynok mindenfele ingatlant vasarolt, amiket aztan atvaltott ugyesen penzre. Bosszankodott is, amikor egyetlen dolog a nyakan maradt, egy torony-fele epulet a regi pesti ipartelepunk szelen. Egyszeruen nem kellett senkinek, mint ahogy az a darab fold se, amin allt.

Ez meg regen tortent, egy jo evtizeddel ezelott. Azota az ipar megszunt. A telek jo helyen van, latni a Duna menti fakat. Telen meg a Dunat is. A kornyeken lakasok epultek, a mienkre is mar csak azt lehetne epiteni.

Kedves Katikam es Petikem, Klarikaval mi ezt a kis tornyot szeretnenk Ratok hagyni. Kepunk sajnos nincs rola, de leirom, hogy nez ki. Eredetileg talan az uzemnek volt a regi viztornya. Szabalyos negyzet alaku, het es fel meteres kívül. Regi tomor teglabol van rakva, a fala negyvenöt centi vastag. Magassaga tizenhat es egynegyed meter. Nincsen rajta semmilyen nyilas. A belseje es a teteje csupa fabol volt, abbol sajnos semmi nem maradt. Az egesz valami tomor beton, vagy koalapon all.

Vegyetek ugy, hogy maris a tietek! Most jon az ajanlatunk masodik resze. Ha olyat terveztek, amiben latunk fantaziat, egy kis penzzel is megtamogatunk benneteket. Csak egy kevessel, de nem is kell sok nektek, fiatalok vagytok meg. Ugy tudom, nem gyujtottetek ossze meg tul sok kacatot. 

Katikam, Petikem, jol figyeljetek! Ha hetfo delutan kettoig elkeszultetek a tervvel, legyetek szivesek, vigyetek be a lako tanszekre. Azt rajzoltok, amit akartok, csak ertheto legyen. Majd Eva vagy Csilla lesz olyan kedves, es kikuldi nekunk ide Australiaba. Ha belefer az aharmas boritekba!


Sok szeretettel olel titeket:

Gyuri bacsi es Klari neni

P. S: Gondoljatok ra, hogy nektek is lesz elobb-utobb gyereketek. Irodarol nem megfeledkezni, epiteszek vagytok!

5 megjegyzés:

Éva Kovács írta...

Kedves Tanár úr!
Ezek szerint a határidő nem a szokásos csütörtök 14 óra, hanem hétfő 14 óra?
Köszönöm, üdv.:
KE.

Miklós Jancsó írta...

igen, az ütemterv szerinti hétfő! (a beadás az első kettőnél sem változott, csak előbb adtuk ki a feladatot)

Névtelen írta...

tetszik ez a feladat, kár, hogy csak most olvastam.
nem létezik esetleg pótzh pótbeadás csütörtökön?

Miklós Jancsó írta...

a következő létezik, és jövő hétfőn kell beadni. csütörtök este kint lesz!

Névtelen írta...

Rendben! :) remélem, hasonlóan jó lesz.