Vázlatterv!

Hétfőn a műszaki, csütörtökön a tervező szakiránynak lesz vázlattervbemutatása. A bemutatás rendje az egy hónappal ezelőttihez lesz hasonló.

Formátum: vetítés lesz, csak jpg és png fájlokat hozzatok, a méretük (maximum, egyben ajánlott) 1920x1080 pixel, képek egymás után, nem vesztegetjük zoomolással az időt. A darabszám kötetlen, de az idő nem: 5 perc bemutatásnál hosszabbat semmiképpen ne tervezzetek, mert akkor mi nem tudunk beszélni. AZ IDŐT MÉRJÜK!

A bemutatás kötelező, a félév csak elfogadott vázlattervvel folytatható. Akinek nem értékelhető a vázlatterve, annak rendelkezésre áll egy pótlási alkalom, de ezt a megoldást nem javasoljuk. 

Annak ellenére, hogy a múltkor már láttuk, képekkel és légifotókkal röviden mutassátok be a helyszínt, így mindenki sokkal hamarabb megérti a tervet!

A vázlatterv tartalma:

1. Beépítés ábrázolása
2. Építészeti tervek
3. Belső terek koncepciója

A beépítés ábrázolása kiterjed a tervezési helyszín környezetére, léptéke igazodik az adott helyhez és programhoz, a rajzokon kívül makettet és/vagy számítógépes modellt tartalmaz.

Az építészeti tervek munkarész általában 1:200 léptékű alaprajzokat, metszeteket, homlokzatokat jelent, az adott léptéknek megfelelő kidolgozottságban, a befogadást segítő grafikával.

belső terek koncepciója kötetlen formában tesz javaslatot a jelentősebb belső terek kialakítására, azok értelmezésére, lehetőleg 3 dimenziós formában. (A belső terek koncepciója csak a tervező szakirányon része a vázlattervnek).

A tervezett beosztás itt látható, ha valakinek nagyon nem jó, írjon kommentet! Változások nagy valószínűséggel lesznek, nézzétek meg, mielőtt prezentáltok!

9 megjegyzés:

Unknown írta...

A szakági dolgokat is le kell adni az épszerk gépészet stb tanszékeken csütörtökön? Csak évekkel ezelőtti kiírások vannak.

jancsomiklos írta...

a tanszéki bemutatáson csak az építészet kell, a szakágiakat a tanszéki elvárások szerint adjátok vagy mutassátok be.

Névtelen írta...

Komplex 2-esként szeretnék pótbemutatásra időpontot kérni, mikor nem láttam a nevem a listában jöttem rá, hogy rossz ütemterv szerint, a komplex 1 ütemtervét néztem eddig.

Zalai Tamás

jancsomiklos írta...

ezt a pótbemutatást azért jó lenne megbeszélni a konzulenssel/tanszékvezetővel

Unknown írta...

Varga Tamás tanár úrral egyeztetve Csatai Dömével együtt szeretnénk 11óra körül bemutatni a tervünket, ha lehetséges. Köszönjük!

jancsomiklos írta...

aki tudna reggel jönni, az ne habozzon! vincze laci váratlanul nem tud bejönni az elejére, jó lenne cserélni... tudom, ilyenkor már nincs sok esély rá, de hátha...

Unknown írta...

Én 9 óra utánra vagyok beosztva, de nekem jó lenne korábban is, ha az szükséges.

jancsomiklos írta...

Kőszi, jó lenne!

jancsomiklos írta...

Kőszi, jó lenne!