Beadás, bemutatás, formátumok

OLVASSÁTOK VÉGIG FIGYELMESEN, ÉS HA VAN KÉRDÉS, ÍRJATOK MEGJEGYZÉST!

A tanszéken kialakult rendszer szerint a komplex terveket a hallgatók a vázlattervekhez hasonlóan prezentálják. Az építészeti munkarészeket a kiírás szerinti tartalommal és léptékben, de nem nyomtatva, csak pdf-ben kell beadni. A szakági részeket továbbra is nyomtatva, a szaktanszékek előírásai szerint kell elkészíteni.

A tervet minden hallgató egy 5-6 perces prezentáció formájában mutatja be. Nagyon fontos az előadás tervezettsége, mert ez alapján fogunk képet kapni a komplex terv építészeti részéről. Jól összehangolt képsorral, kevés magyarázó szöveggel nagy mennyiségű információt lehet átadni ennyi idő alatt!

A vetítés az építészeti tervről szól, szakági munkarészeket csak akkor érdemes mutatni, ha van építészeti vonzatuk. Szeretnénk látni a hagyományos tervlapokat egyben (helyszínrajzok, alaprajzok, metszetek és homlokzatok), ezek közelebbi részleteit, látványokat, makettfotókat, helyszíni fotókat, diagramokat. Mindent, ami segít a gyors és alapos megértésben.

A vetítés leadott anyaga 2 megapixel (1920x1080 pixel) méretű képsor png vagy jpg formátumban (nem pdf, se nagy kép, nem készülünk zoomolásra). Nagyobb felbontású képek nem eredményeznek jobb képminőséget, csak lassabb, akadozó vetítést...

A szakági munkarészeket hagyományosan, nyomtatva és egy dossziéba kötve kell beadni, kiírás szerint. Hogy a szakági kollégák a tervet egyben lássák, A3 méretű (akár léptéktelen) kicsinyítésben, fekete-fehérben, a lehető legegyszerűbb (költségtakarékos) minőségben az építészeti munkarészt is csatolni kell a szakági részekhez. Makett csak a tervezési szakirányon kötelező, a műszaki szakirányos Komplex 1 tervnek nem része.

Beadás

A tervet május 27-én (pénteken) 12 óráig lehet beadni a tanszéken, különeljárásai díjjal május 30-án (hétfőn) 12 óráig. Az elektronikus anyagot ugyanakkor, ugyanott a titkárságon lehet feltölteni. Semmilyen anyag nem adható be később, se prezentáció, se makett, se szakági munkarész!

Bemutatás

A tervek bemutatása június 1-én (szerdán) és június 2-án (csütörtökön) lesz, mindkét napon reggel 8:15-kor kezdünk. Lesz időbeosztás is, véglegesíteni csak a beadott tervek alapján tudjuk. A szerdai napon a tervező, a csütörtökin a műszaki szakirányra kerül sor

A prezentációk vetítésre készen fognak állni, a makettek is a helyszínen, a tanszéki teremben lesznek.

kép forrása itt

9 megjegyzés:

Unknown írta...

Kedves Tanár Úr!

Az lenne a kérdésem, hogy a makett léptéke mekkora legyen? Szerintem az én feladatomat egy 200-as lépték-méret is érthetővé teszi. Valamint elég a külső tömeget és terepet megmakettezni, nem kell a belsővel foglalkozni? A környező telkek és épületek már elhanyagolhatók?

K. Szabó Gábor

jancsomiklos írta...

A makett léptéke és tartalma szabadon választott! Konzulenssel érdemes megbeszélni, ha van kérdés.

Zelenai Orsi írta...

Kedves Tanár Úr!
Nekem 1-én éptört szigorlatom van, ezért szeretném magamat csütörtökre kérni

Unknown írta...

Én is szeretnék csütörtökön menni, ha lehet!

Névtelen írta...

Tisztelt Tanárúr!
A nyomtatott építészeti részt minden szakághoz külön-külön csatolni kell, vagy elég csak egyszer kinyomtatni?

Rády Szilveszter

jancsomiklos írta...

a csütörtöki kérések valószínűleg teljesíthetők, bár eleve a hétfő elég sovány...

jancsomiklos írta...

a szakági részeket legjobb lenne egybe kötni, de ha külön dossziékban vannak, akkor is elég egy példány kicsinyített építészet

lánczky juli írta...

Kedves Tanár Úr! Nekem szerdán épszerk5 vizsgám van, valószínűleg olyan fél12-12ig. Szívesen prezentálnék szerdán így is, ha az időbeosztás engedi. De ha késő a 12 és kényelmesebb lenne áttenni csütörtökre, nem gond. Köszönöm!

Névtelen írta...

Tisztelt Tanárúr!

Szerdán vizsgám van, ami valószínűtlen, hogy 11-nél tovább tartana. Szeretném 11 utánra kérni magam.

Rády Szilveszter