Reklámpont - zh 1

A fenti rövid újsághírnek több csatornán próbáltunk utánajárni. Név nélkül nyilatkozó informátorunktól megtudtuk, hogy a diákközpontot az ERSTE BANK fiókjának helyére tervezik, a pályázat kiírásának anyagán még dolgozik az előkészítő bizottság. A reklámpontok ügyében sikerült egyeztetnünk, a következő eredménnyel:
- egyelőre egy épül belőlük a Goldmann menza közelében, a Petőfi hídról jól látható helyen
- lehet épület, de lehet építmény is
- elsődleges funkciója a BME hirdetése állandó vagy változó tartalommal
- másodlagos funkciója bármi lehet
A Goldmann menza előtti tér közlekedési problémái ismertek, de ezek megoldására nem feltétlenül ebben a tervben kell javaslatot tenni. Előnyös viszont, ha a tervezett beavatkozás megoldja a villamos és a menza közötti akadálymentes közlekedést.

A beadási formátumról, a bemutatásról és további kérdésekről a hétfői (szeptember 19. 9-10 óra) feladatmegbeszélés után teszünk fel információkat!

Letölthető anyagok: helyszínrajz pdf és dwg formátumban

Update:

Beadási formátum: 2 db FEKVŐ A3 lap KIZÁRÓLAG digitális formátumban, 300 dpi felbontásban. Javasolt a png, de jó minőségű jpg is lehet. Más formátumot nem szeretnénk látni (pdf se legyen!). 
Az eddigi hozzászólásokban található 2 melléklet: egy kép a jellemző szintmagasságokkal és egy a felhasználandó légifotóval.

Határidő: szerda (szeptember 28.) éjfél, a feltöltés címét később adjuk meg.

A közös értékelés szeptember 29-én 8:15-kor kezdődik, minden tervre (maximum) 5 perc jut, plusz a kérdések/válaszok/megjegyzések. Legkésőbb 11-kor végzünk!

Update 2:

Archicadben jó a dwg fájl? Autocadben és Sketchupban nem igazán...

Beadás: töltsétek fel bárhova (google drive és társai) és a linket küldjétek el az mjancso@eik.bme.hu címre szerda éjfélig!

mockup: Piotr Szmiłyk – https://www.behance.net/blacksunempire

6 megjegyzés:

jancsomiklos írta...

itt az ígért kép a szintkótákkal:
http://2.bp.blogspot.com/-ILN17sSRV5E/VFqOdguQNiI/AAAAAAAABas/trXnYxz8iBg/s1600/goldmann_kota.png

jancsomiklos írta...

és a helyszínrajzi részlet, ebbe lenne jó beilleszteni a tervet:

https://drive.google.com/file/d/0B7eXxUbWRkuSRFpLNE1JLURaem8/view?usp=sharing

Névtelen írta...

A beadási formátumról, a bemutatásról kérhetnék egy kis információt?

lánczky juli írta...

Esetleg nincs olyan dwg fájl, amiben egy síkon vannak a vonalak? Így modellezéshez nem tudjuk használni a fájlt, mert nem zárt láncként jelennek meg az elemek.

lánczky juli írta...

megoldható lett a probléma: Ha archicadbe átkonvertáljuk a dwg-t, az archicad 2D-s rajzként tudja csak feldolgozni a dwg-t. Aztán, onnan elmenteni mentés máskénttel szintén dwg-ben, és azt a dwg-t behúzva sketchupba megoldódik a sík kérdés.

jancsomiklos írta...

köszönöm, szuper!