Mintaműterem - zh 2

A lakó tanszék végre nem csak beszél a műtermi oktatásról, 2017. januárjában egy váratlan és nagyvonalú gesztussal ki is vonul a K274-ből, hogy átadja a helyét a feltörekvő nemzedéknek. Elbontja a galériát, befalazza a tanszékre vezető ajtókat, a maradék a hallgatóké, beleértve a majdnem működő szalagfüggönyt, a még ennyire se hasznos klímagépet és a megsárgult padlóburkolatot, csináljanak vele, amit akarnak. Ha zárni akarják a termet, kapnak kulcsot is.

A mintaműterem egy prototípus, a tapasztalatok alapján lehet majd további termeket átalakítani. Fontos, hogy a kísérlet jól megfogalmazott legyen. A kiíró a következőket tartja fontosnak:
- a műtermet 24 hallgató használja
- a hallgatók nem egy évfolyamba járnak, van köztük elsős és diplomázó is
- mindenkinek ugyanolyan munkafelülete van
- minden munkafelületen lehet rajzolni, makettezni, számítógéppel dolgozni
- mindenki el tudja zárni a ruháját, személyes eszközeit és tárgyait
- mindenki tud aludni a műtermen belül, ha erre szüksége van
- közös kávéfőző, mosogató és hűtőszekrény van a helyiségben.
Az itt leírt szükséges minimumon felül tervezhető egyéb személyes vagy közösségi funkció, amennyiben szükséges vagy javasolt, és a tér lehetővé teszi.

A terem mérete 6,95x7,77 méter, magassága 5,40-től indul, az ív tetején 6 méter körüli magassága 487 cm-től indul, és 507 cm a tetején. Statikai megkötés nincs, az összes födém és fal felhasználható a tér galériázására. Melléklet: a K épület összes alaprajza pdf formátumban.

A terveket 2 db fekvő A3 lapon 300 dpi-ben, de a szokott módon csak digitális (png vagy jpg) formátumban kell elküldeni fáljküldővel november 2. szerda éjfélig a mjancso@eik.bme.hu címre. A tervek legyenek jól láthatóak és érthetőek, egyéb formai vagy tartalmi megkötés nincs. 

Új melléklet: pontos alaprajz és falnézet a szomszédos K276 teremről, amely szélességében és magasságában megegyezik a mi termünkkel, hossza pár centiméterrel több, viszont az ablakok tökéletesen megegyeznek, át lehet venni őket!

A zh megbeszélése október 27. csütörtök 9:15 és 10:00 között lesz az áttervezendő helyiségben!

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

A terem ablakinak magasságát lehet tudni?

Névtelen írta...

Lehet hárman lenni?

jancsomiklos írta...

1. az ablakokról lesz rajz még ma!
2. nem lehet hárman lenni : (

jancsomiklos írta...

kaptunk pontos felmérési rajzokat a szomszéd teremről, egy alaprajzot és egy falnézetet máthé dóri letisztázott, frissítettem a kiírást. arra, hogy az eredeti kiírásban nem jó magassági méretek voltak, nincs mentség, emlékezetből nem lehet zéhát kiírni... bocsánat.