Turistaház - pzh 2

avagy az együttlét önfeledt öröme

A lehető legkisebb alapterületen érdekes, a térszervezésben újdonságot mutató, 40 főt befogadó, télen és nyáron is használt épület tervezése, melyben egy-egy iskolai osztály, munkahelyi kollektíva vagy szervezett turistacsoport egy-két napot eltölthet abból a célból, hogy a környéken kiránduljon, esetleg csapatépítő tréningen vegyen részt. Az épület tegye lehetővé lelki gyakorlat, jóga, csendó, cserkésztábor, stb. szervezését. 

Helyszín:

Az épület számára kijelölt terület a Bükk-hegység egy nagyobb tisztása. Hossza 200 méter, lejtése hosszirányban 10-15 %, keresztben vízszintesnek tekinthető. Terepjáróval télen és nyáron is gond nélkül megközelíthető. A legközelebbi település hat kilométerre van. (A csoportok gyalogosan érkeznek, hátizsákkal). A tisztáson tűzrakhely és sportolásra alkalmas terület is van. 

Elvárások a házzal kapcsolatban:

1: A csoport tagjai átélhessék a kollektív cselekvés és az együttlét örömét, de legyen módjuk alvásra, és a felszerelésüket biztonságban tudhassák. (hátizsák, ruhanemű, személyes tárgyak)

2: Legyen biztosított a kollektív étkezési, főzési lehetőség. (hűtőszekrény, mosogató, tűzhely, edények, lábosok)

3: A csoportok vezetői (max. négy fő) részére alvás és pihenés biztosítása szükséges. (tanár, kísérőszülő, láma, mester)

4: A fiúknak és lányoknak legyen lehetőségük kulturált módon tisztálkodni. (mosdó, zuhany, WC) 

5: Biztosítani kell az épület üzemeltetéséhez, takarításához szükséges minimális helyiségeket. (kis raktár, takarítószer kamra, szeméttároló fülke)

Az épület gondnoka a közelben lakik, és minden nap felügyeli a házat. Váltásoknál takarít. 
Nyitva tartás: egész évben bérelhető módon. Hálózsák kötelező. Eldobható evőeszközöket, poharakat és tányérokat a ház biztosít. 

A terveket m = 1:200-ban, tetszőleges technikával rajzolva (alaprajzok, metszetek, homlokzatok, távlati kép) 2 db fekvő A3 lapon kell kidolgozni és elküldeni a szokásos mjancso@eik.bme.hu címre november 30. (szerda) éjfélig digitális formátumban.

mellékletek

Nincsenek megjegyzések: