Beadás, bemutatás, formátumok

A tanszéken kialakult rendszer szerint a komplex terveket a hallgatók a vázlattervekhez hasonlóan prezentálják. Az építészeti munkarészeket a kiírás szerinti tartalommal és léptékben, de nem nyomtatva, csak pdf-ben kell beadni. A szakági részeket továbbra is nyomtatva, a szaktanszékek előírásai szerint kell elkészíteni.

A tervet minden hallgató egy 5-6 perces prezentáció formájában mutatja be. Nagyon fontos az előadás tervezettsége, mert ez alapján fogunk képet kapni a komplex terv építészeti részéről. Jól összehangolt képsorral, kevés magyarázó szöveggel nagy mennyiségű információt lehet átadni ennyi idő alatt!

A vetítés az építészeti tervről szól, szakági munkarészeket csak akkor érdemes mutatni, ha van építészeti vonzatuk. Szeretnénk látni a hagyományos tervlapokat egyben (helyszínrajzok, alaprajzok, metszetek és homlokzatok), ezek közelebbi részleteit, látványokat, makettfotókat, helyszíni fotókat, diagramokat. Mindent, ami segít a gyors és alapos megértésben.

A vetítés leadott anyaga 2 megapixel (1920x1080 pixel) méretű képsor png vagy jpg formátumban (nem pdf, se nagy kép, nem készülünk zoomolásra). Nagyobb felbontású képek nem eredményeznek jobb képminőséget, csak lassabb, akadozó vetítést...

A szakági munkarészeket hagyományosan, nyomtatva és egy dossziéba kötve kell beadni, kiírás szerint. Hogy a szakági kollégák a tervet egyben lássák, A3 méretű (akár léptéktelen) kicsinyítésben, fekete-fehérben, a lehető legegyszerűbb (költségtakarékos) minőségben az építészeti munkarészt is csatolni kell a szakági részekhez. Makett csak a tervezési szakirányon kötelező, a műszaki szakirányos Komplex 1 tervnek nem része.

Beadás

A tervet december 16-án (pénteken) 12 óráig lehet beadni a tanszéken, különeljárásai díjjal december 19-én (hétfőn) 12 óráig. Az elektronikus anyagot ugyanakkor, ugyanott a titkárságon lehet feltölteni. Semmilyen anyag nem adható be később, se prezentáció, se makett, se szakági munkarész!

Bemutatás

A tervek bemutatása január 2-án (hétfőn) és január 3-án (kedden) lesz, mindkét napon reggel 8:15-kor kezdünk. Lesz időbeosztás is, véglegesíteni csak a beadott tervek alapján tudjuk. 

A prezentációk vetítésre készen fognak állni, a makettek is a helyszínen, a tanszéki teremben lesznek.

És a végére egy tömörített ismétlés: be kell adni egy kész prezentációt a januári előadáshoz (csak képek), és be kell adni magát a tervet. A terv építész része digitális (pdf), a szakági anyagok nyomtatottak. Makett csak a tervező szakirányon kell.

Ha ezek után még van kérdés, lehet kommentelni!

kép forrása itt

2 megjegyzés:

Unknown írta...

A tervezésieknek kötelezően elkészítendő makett lehet digitális is, vagy feltétlenül a hagyományos kézzel készített típusra van szükség?

jancsomiklos írta...

a makett hagyományos, igen