Komplex felvétel 2017 1


A múlt heti (jó hangulatú, és a feldolgozási hét ellenére nagy érdeklődést kiváltó) felvételi tájékoztatón ígértük, hogy kiposztoljuk a menetrendet és minden más tudnivalót. Íme:

jan. 6. péntek 12.00: portfólió beadás és írásos jelentkezés a tanszéki titkárságon
jan. 6-11: felvételi beszélgetések az oktatók által megadott időpontokban
jan. 13. reggel: előzetes eredmény kihirdetése a tanszéken és a honlapon
jan. 25. 16:00: hallgatói visszajelzés, hogy él-e a felvétellel
jan. 26. 16:00: felvettek listájának végleges kihirdetése a tanszéken
jan. 30. 10:00: pótfelvételi jelentkezés a tanszéki titkárságon
jan. 30. 16:00: pótfelvételi eredmény kihirdetése a tanszéken és a honlapon

A portfólió alakja, mérete, anyaga, színe, minden más egyebe és természetesen a tartalma kötetlen, persze a jobban sikerült egyetemi terveket érdemes beletenni. Nincs kizárva a digitális formátum, de ha többen meg akarjuk nézni (oktatók), akkor jobb a kézbe vehető, nyomtatott változat.

És akkor jöjjön az általános szöveg, ebben minden benne lesz:


A Lakóépülettervezési Tanszéken a következő Komplex tárgyak indulnak: 

Tervező szakirány Komplex 1 és Komplex 2

Műszaki szakirány Komplex 1 és Komplex 2


A Komplex tárgyak oktatói:

Bánáti Béla, Dankó Zsófia DLA, Fülöp Gyula, Hild György DLA, Jancsó Miklós DLA, Kolossa József DLA, Makrai Sándor DLA, Nagy Márton DLA, Perényi Tamás DLA, Varga Tamás DLA, Vincze László DLA.


Tematika:

Mindkét szakirányon kínálunk feladatokat (idén elsősorban fehérgyarmatiakat és oroszlányiakat), de a témák és helyszínek nagyobb része a hallgatóktól származik. A feladatok változatosak, megtalálhatók a kisebb és átlagos méretű középületek, alacsony-intenzív és többlakásos lakóegyüttesek. Komoly technológiát alkalmazó ipari épületek és városi léptékű tervezési feladatok nem tartoznak a tanszékünk profiljába.

A Lakóépülettervezési tanszéki Komplex tervek egyéni munkák, de előfordul, hogy több hallgató közös területre tervez. Ilyenkor a kezdeti fázis (a félév harmada-fele) a közös koncepcióalkotás ideje (a közös beépítési terv megalkotása), az ezt követő épülettervezés már egyéni munka.


A felvétel rendje:

A tanszék a kari felvételi rend ütemezése szerint hirdeti meg a tárgyakat, bonyolítja le a felvétel első és második körét.

A jelentkezés portfólió leadásából és személyes elbeszélgetésből áll.

Jelentkezni a tanszéki titkárságon elhelyezett füzetben lehet, itt kell megjelölni a választott oktatókat (3 oktatót lehet megjelölni, rangsorolva). A szabadon választott formátumú portfóliót is itt kell leadni.

A tanszék oktatói kara közösen dönt a Komplex 1 felvett hallgatóiról, a felvettek névsorát a tanszéki honlap hírei között a komplex blogban teszi közzé.

A (várhatóan több tanszékre is) felvett hallgatók kötelesek visszajelezni a tanszék felé, hogy élnek-e a felvétellel.

A tanszék kihirdeti a felvételi eljárás első körének eredményét.

A Komplex 2 tárgyak esetében nincs felvételi eljárás, a sikeres Komplex 1 tárgy teljesítése esetén a Neptunban lehet felvenni.


A felvétel rangsorolási szempontjai:

A felvétel szempontjából azok a hallgatók élveznek előnyt, akik portfóliójukkal bizonyítják, hogy alkalmasak a magas színvonalú építészeti tervezésre. A személyes elbeszélgetés során megismerhető a hallgató (és az oktató!) habitusa, motiváltsága.

A felvétel során előnyt jelent még a tanszékhez kötődés (tanszéki tervezési tárgyak, szabadon választható tárgyak, demonstrátori és egyéb tanszéki munka)

kép forrása itt

Nincsenek megjegyzések: