Vízidiszkó - zh 2

Hivatalos nevén: Római Part Projekt II. ütem, 1. épület. 

2020-ra elkészült a Római Part Projekt I. üteme. Ahogy épült a mobilgát, párhuzamosan minden csónakház elkelt, megtörténtek az övezeti átsorolások, rohamtempóban húzták fel a lakóparkokat. Először a romos házakat adták el, utána jöttek az evezős klubok és a sporttelepek, végül a teniszpályák kerültek sorra. A tulajdonosok nem tudtak olyan magas árat kérni, hogy ne vegyék meg a lakásépítő vállalkozók. 

A gátépítés miatt elköltöztetett parti sörözők és halsütők közül páran megpróbáltak később visszatérni, de a hétszáz kivágott fa árnyékát még a mindent beborító térkő sem tudta feledtetni. Nem jöttek a vendégek, így aztán szép csendben mindenki becsukta a boltot. Csónakházak hiányában a stégeket is értelmetlen lett volna visszaépíteni, mint ahogy a régen megszokott rendezvényhajó sem tért vissza, minek is.

Három kilométer hosszan mindent elfoglaltak a frissen meggazdagodott felső középosztály lakóparkjai, csend, rend és fegyelem uralta a terepet. Meg egy kis hiányérzet. De csak pillanatnyi, mert indul a Római Part Projekt II. ütem!

Igaz, hogy a telkek beépítve, a sétány semmire se jó, de ott a Duna! Mindent, amire szükség van, rá lehet pakolni pontonokra, jöhetnek a konditermek, a teniszpályák, az uszodák, az éttermek, de először a diszkó, hogy a szórakozni vágyó fiatalságnak ne kelljen messzire utaznia.

A diszkó tulajdonképpen bárhol lehet a part mentén, mérete nem meghatározott, a funkcionális elvárások sem szigorúak, természetesen a zenés-táncos szórakozóhely műfaján belül. 

Ezt kell megtervezni.

A formai és beadási követelmények a szokásosak, a programmal és helyszínnel kapcsolatban újabb információk a csütörtöki feladatmegbeszélésen várhatók 9 és 10 óra között.

Végezetül egy kis segítség a part elképzeléséhez. A két változat nem alternatíva, a partszakasz különböző részeit mutatják.



2 megjegyzés:

Unknown írta...

Mindkét zh-t lehet pótolni? Elég esélytelennek érzem az éjfélig való beküldést. :((

jancsomiklos írta...

igen, lehet :(