Vázlatterv

A lényeg: a tervet 200-as szinten be kell mutatni röviden és hatékonyan.

Formátum: vetítés lesz, csak fekvő jpg és png képeket hozzatok, a méretük 2 megapixel (ajánlott a projektorhoz (1920x1080 pixel) igazítani. Kizárólag képek jönnek egymás után, nem zoomolgatunk. A darabszám kötetlen, de az idő nem: 4 perc bemutatásnál hosszabbat ne tervezzetek. Ha több, akkor mi nem tudunk beszélni. Az időt mérjük.

A bemutatás kötelező, a félév csak elfogadott vázlattervvel folytatható. Akinek nem értékelhető a vázlatterve, annak rendelkezésre áll egy pótlási alkalom egy héttel később. (de ezt kerüljétek inkább el, mert ha pótzh is lesz, akkor nem marad idő dolgozni és konzultálni...)

A vázlatterv tartalma:
1. Beépítés ábrázolása
2. Építészeti tervek
3. Belső terek koncepciója

beépítés ábrázolása kiterjed a tervezési helyszín környezetére, léptéke igazodik az adott helyhez és programhoz, a rajzokon kívül makettet és/vagy számítógépes modellt tartalmaz.
Az építészeti tervek munkarész általában 1:200 léptékű alaprajzokat, metszeteket, homlokzatokat jelent, az adott léptéknek megfelelő kidolgozottságban, a befogadást segítő grafikával.
belső terek koncepciója kötetlen formában tesz javaslatot a jelentősebb belső terek kialakítására, azok értelmezésére, lehetőleg 3 dimenziós formában.

A helyszínt és a koncepciót is mutassátok be röviden, hogy ne kelljen megkérdezni, emlékezetből felidézni, képek helyett elmesélni, stb. Pár kép felidézi a már látottakat, elég átlapozni.

Nincsenek megjegyzések: