Beadás, formátumok


Mit is kell beadni?

1. az építész tervet mindenestül, a kiírás szerint, de csak pdf-ben
2. makettet a komplex 1-en
3. a szakági terveket a szaktanszékek kiírása szerint, nyomtatva, A4 formátumban
4. a prezentáció anyagát.

Kezdjük az utóbbival:

A tervet minden hallgató egy 5 perces prezentáció formájában mutatja be. Nagyon fontos az előadás tervezettsége, mert ez alapján fogunk képet kapni a komplex terv építészeti részéről. Jól összehangolt képsorral, kevés magyarázó szöveggel nagy mennyiségű információt lehet átadni ennyi idő alatt!

A vetítés az építészeti tervről szól, szakági munkarészeket csak akkor érdemes mutatni, ha van építészeti vonzatuk. Szeretnénk látni a hagyományos tervlapokat egyben (helyszínrajzok, alaprajzok, metszetek és homlokzatok), ezek közelebbi részleteit, látványokat, makettfotókat, helyszíni fotókat, diagramokat. Mindent, ami segít a gyors és alapos megértésben.

A vetítés leadott anyaga 2 megapixel (1920x1080 pixel) méretű képsor png vagy jpg formátumban (nem pdf, se nagy kép, nem készülünk zoomolásra). Nagyobb felbontású képek nem eredményeznek jobb képminőséget, csak lassabb, akadozó vetítést!

A szakági munkarészeket hagyományosan, nyomtatva és egy dossziéba kötve kell beadni, kiírás szerint. Hogy a szakági kollégák a tervet egyben lássák, A3 méretű (akár léptéktelen) kicsinyítésben, fekete-fehérben, a lehető legegyszerűbb (költségtakarékos) minőségben az építészeti munkarészt is csatolni kell a szakági részekhez.

A műszaki komplex 2-ben a tárgyleírás ellenére nem kell se render, se elemterv, de erre a pár hónapra már nem írom át. Szeptembertől a komplex 2 is 10 kredites lesz, éljen!

Beadás

A tervet május 15-én (hétfőn) 12 óráig lehet beadni a tanszéken, különeljárásai díjjal május 22-én (hétfőn) 12 óráig. Az elektronikus anyagot ugyanakkor, ugyanott a titkárságon lehet feltölteni. Semmilyen anyag nem adható be később, se prezentáció, se makett, se szakági munkarész!

Bemutatás

A tervek bemutatása a május 22-i héten lesz két napon, egyelőre szervezés alatt. Lesz időbeosztás is, véglegesíteni csak a beadott tervek alapján tudjuk. A prezentációk vetítésre készen fognak állni, a makettek is a helyszínen, a tanszéki teremben lesznek.

Ha ezek után még van kérdés, lehet kommentelni!

ja, és vannak mintatervek. Kicsit régiek, biztos a szakágak is változtak valamennyit, de az építész tervek kidolgozottsága megfelelő, érdemes megnézni őket.

kép forrása itt

Nincsenek megjegyzések: