Placc - zh 1
Lezajlott a vizes világbajnokság lényegében zökkenőmentesen, mindenki hozta a formáját. A szervezők szerveztek, a sportolók sportoltak, a közvetítők közvetítettek. Szép volt, jó volt, vége, lehet mással foglalkozni.

De maradt egy placc az ugrótorony alatt, és nem is akar elbontódni. Ötven méter hosszú, tizenhét méter széles, átlagos vízszintnél kicsit kilóg, árvízkor nem látjuk. Aszályos időben eléggé kiáll. (A Duna vízszintingadozása 7 méter, tehát +/- 3,5 méter, nem kevés). 

Mi legyen ezzel a placcal? Hasznossá tehető? Nyűg vagy lehetőség? Mit szól hozzá a Batthyány tér? Mit szól hozzá a Duna? És szemben az Országház? Lokális kérdés vagy csak a Duna-part részeként értelmezhető? 

Az biztos, hogy előbb-utóbb valamit kell vele kezdeni.

Még az biztos, hogy nem érdekli a zsűrit a múlt: hogy mennyibe került, volt-e korrupció, kellett-e nekünk vizes vb, hol kapcsolódott össze a sport, a politika és az építészet. 

Maradt egy építészetileg kezelendő probléma, ezt kell megoldani. Várjuk a kétfős csapatok javaslatait!

A kiírást szeptember 21-én csütörtökön beszéljük meg reggel 8:15 és 9:00 között a tanszéki teremben.

A beadás digitális: a két fekvő A3-as lapot (tartalma: tetszőleges technikával rajzolt helyszínrajz, alaprajzok, metszetek, homlokzatok, távlati kép, magyarázó ábra, stb) 300 dpi felbontásban kell feltölteni bármelyik fájlmegosztóra, és a linket a szokásos mjancso@eik.bme.hu címre szeptember 27. (szerda) éjfélig megküldeni. 

A bemutatás 28-án 8:15-kor kezdődik a tanszéki teremben, (legfeljebb) öt perces prezentációval készüljetek!

Kaptunk rajzokat a helyszínről, de a tervmódosítások miatt korrigálni kellett őket, plusz kissé lebutítani, hogy használhatóak legyenek. Elkészült két a pdf, egy alaprajz és egy keresztmetszet

Az ötletért hálás köszönet Molnár Zsanettnek!

kép forrása itt

Nincsenek megjegyzések: