Illemhely - pzh 2

A közösségi használatú vécéinkben az éttermektől kezdve az iskolákig a legtöbb helyen balkáni* állapotok uralkodnak. Nem takarítják, és nem újítják fel őket. Pedig nem kéne ennek így lennie. A WC olyan, mint a lyukas zokni. Nem beszélünk róla. 
És nem stoppoljuk meg, mert az ciki. 
És lehet büdös is, ha már lyukas. 
És akkor az építészetről szó sem esett.
De! 
Tervezzetek Nyilvános WC-t. A Városligetbe. Egy jót. Egy szellemeset. Mert egy illemhely is lehet az. 
Program:  négy női wc
egy férfi wc és három-négy piszoár
egy wc mozgáskorlátozottaknak
egy felügyeleti helyiség
egy takarítószer kamra
Összesen: 30-60 m2 
Esetleges bővítményekkel együtt: 100 m2
A helyet Ti választjátok ki. A program kis mértékben bővíthető, például bérelhető szekrénnyel, kerékpártárolóval, zuhannyal, vagy buszmegállóval, esetleg újságos pavilonnal, stb. A bővítés nem teszi önmagában értékesebbé a tervet, segítségként van felajánlva.
Az építmény segíthet megoldani akut problémákat is. Kapcsolatok létrehozásával (közlekedés), vagy a terep alakításával (zajvédelem), stb. Ez nem feltétlenül cél. Viszont fontos a belső terek okos, intelligens, funkcionális, (de) akár a humort és a játékosságot sem nélkülöző megtervezése.
Fontos hogy ne szorongjatok. Gondolkodni viszont muszáj. És dolgozni is.
Az 1:50-es vagy 1:100-as léptékű terveket 2 db fekvő A3-as formátumú lapon kell kidolgozni, és legkésőbb 2006. szeptember 18-án, 15 óráig lehet leadni a tanszéken**. Helyszínrajz, alaprajz, metszet és távlati kép vagy modellfotó kötelező. Számítógépet használhattok. A technika is tetszőleges. A helyszínrajz készítéséhez a Google Maps légifotóinak felhasználását ajánljuk, de lehet az Urbanisztikai Tanszék honlapjáról térképek cím alatt is letölteni (csak explorerrel). A szelvény számát előbb nézzétek meg a folyosón lévő nagy táblán. Lehet bármilyen léptékben, de legyen arányos. Technikai segítség és kiselőadás vetített képekkel a kihirdetéskor.
Jó munkát!

Makrai Sándor*** és Jancsó Miklós**** tárgyfelelősök


*nem akartuk déli-délkeleti szomszédainkat megbántani, nincs is mire fel
**2017. november 26. éjfélig elküldeni a szokott formában a mjancso@eik.bme.hu címre
***DLA
****DLA

Nincsenek megjegyzések: