Tervbeadás, formátumok

Mit kell beadni?

1. az építész tervet

Mindenestül, a kiírás szerint, de csak pdf-ben, hogy ne kelljen drága nyomtatásra szórni a pénzt.

2. makettet a komplex 1-en

A makett szokásos léptéke 1:200, ettől természeten az épület léptékétől függően el lehet térni.

3. a szakági terveket a szaktanszékek kiírása szerint, nyomtatva, A4 formátumban

A szakági munkarészeket hagyományosan, nyomtatva és egy dossziéba kötve kell beadni, ahogy az egyes tanszékek megkövetelik. Hogy a kollégák a tervet egyben lássák, A3 méretű (akár léptéktelen) kicsinyítésben, fekete-fehérben, a lehető legegyszerűbb (költségtakarékos) minőségben az építészeti munkarészt is csatolni kell a szakági részekhez.

4. a prezentáció anyagát.

A tervet minden hallgató egy 5 perces prezentáció formájában mutatja be. Nagyon fontos az előadás tervezettsége, mert ez alapján fogunk képet kapni a komplex terv építészeti részéről. Jól összehangolt képsorral, kevés magyarázó szöveggel nagy mennyiségű információt lehet átadni ennyi idő alatt!

A vetítés az építészeti tervről szól, szakági munkarészeket csak akkor érdemes mutatni, ha van építészeti vonzatuk. Szeretnénk látni a hagyományos tervlapokat egyben (helyszínrajzok, alaprajzok, metszetek és homlokzatok), ezek közelebbi részleteit, látványokat, makettfotókat, helyszíni fotókat, diagramokat. Mindent, ami segít a gyors és alapos megértésben.

A vetítés leadott anyaga 2 megapixel (1920x1080 pixel) méretű képsor png vagy jpg formátumban (nem pdf, se nagy kép, nem készülünk zoomolásra). Nagyobb felbontású képek nem eredményeznek jobb képminőséget, csak lassabb, akadozó vetítést!

Beadás

Minden munkarészt, beleértve a makettet és az elektronikus anyagokat december 11-én (hétfőn) 12 óráig lehet beadni a tanszéki titkárságon, különeljárásai díjjal december 18-án (hétfőn) 12 óráig. Semmilyen anyag nem adható be később, se prezentáció, se makett, se szakági munkarész!

Bemutatás

A tervek bemutatása január 2-án és 3-án lesz, az első napon az összes komplex 1 terv, a komplex 2 műszaki és komplex 2 msc, a második napon a tervező komplex 2 tervek következnek. Lesz időbeosztás is, véglegesíteni csak a beadott tervek alapján tudjuk. A prezentációk vetítésre készen fognak állni, a makettek is a helyszínen, a tanszéki teremben lesznek.

Ja, és vannak mintatervek. Kicsit régiek, biztos a szakágak is változtak valamennyit, de az építész tervek kidolgozottsága megfelelő, érdemes megnézni őket. További tervek is nagy számban vannak a blogon, elég hozzá a terv címkére klikkelni, és a tabló 1, tabló 2 linkek használatával eredeti méretben 100 dpi felbontásban minden látható.

kép forrása itt

Nincsenek megjegyzések: