Vandálbiztos nyaraló - pzh 1

"Vége a hétvégi házak fosztogatásának, a tulajdonosok nyugodtan aludhatnak."(részlet az "Ősrégi Őrségi Hírmondó"-ban megjelent újságcikkből)

"Kulturált és szellemes megoldások születtek a BME Lakótanszékén. A diákok arra készítettek mintaterveket, hogyan lehet az elhagyott, a településektől távoli, nehezen ellenőrizhető helyeken a vagyonvédelemről építészeti eszközökkel gondoskodni. Ezek az év egy részében elhagyott házak ugyanis a tolvajok kedvenc célpontjai. (részlet az "Alföldi Vízi Élet"-ben megjelent újságcikkből)

"A betörések megakadályozása érdekében azokra a külső területekre, ahol a riasztási rendszerekbe nem köthetők be a nyaralók, szükséges lenne betörésbiztos víkendházak típusterveit kidolgoztatni - nyilatkozta lapunknak Sajnavár polgármestere." (részlet a "Nemzet Népé"-ben megjelent újságcikkből)

"Környékünkön sajnos a vízimalmokat és erdészházakat is sorra feltörik - panaszkodott kiküldött munkatársunknak egy borvidéki vadász." (részlet a "Szabad Világosság"-ban megjelent újságcikkből)

Tervezzetek tehát egy jól zárható (és jól nyitható) max. 40 m2 földszinti nettó alapterületű, max. 60 m2 összes nettó alapterületű (a fedett-nyitott terek nem számítanak ebbe), max. 6 m építménymagasságú nyaralót (telelőt)! A kialakítást, beosztást, tehát a programot és a ház formaképzését illetően szabadon dönthettek.
Bizonyítsátok be, hogy lehet szép és szellemes is egy olyan hétvégi ház, amely az év bizonyos időszakaiban barátságosan hívogató, de amikor elhagyatva áll, becsukódik.

Az 1:50-es léptékű terveket, melyek az alaprajzo(ka)t, homlokzatokat és metszete(ke)t tartalmazzák, 2 db A3-as formátumú lapon kell kidolgozni, és legkésőbb május 2-án (szerdán) 24 órakor (a szokásos digitális formában: png vagy jpg, 300 dpi) elküldeni a mjancso@eik.bme.hu címre. Helyszínrajzként a 2883/1 vagy a 2883/2 telekre készült 1:200-as léptékű rétegvonalas geodéziai felmérést használjátok. Bármelyikre tervezhető az épület. A bemutatott két panoráma fotó a felső és az alsó telekhatárok (vastag vonallal jelölt kerítésvonal) mentén készült. Rajzolt vagy számítógép által renderelt távlati képek (esetleg modellfotók) elkészítése kötelező. A nyitott és zárt állapotot bemutatása szükséges. A technika és a feldolgozási mód (grafika) tetszőleges. 

Nincsenek megjegyzések: