Koncepcióterv

A koncepcióterv tartalma hagyományosan és hivatalosan a következő: 

1. Helyszín elemzése
2. Program elemzése
3. Beépítési javaslat
4. Építészeti vízió

helyszín elemzése kiterjed a természeti és az épített környezetre, ezek térbeliségére, minőségére, használóira, a közlekedési kapcsolatokra, a hely karakterére. 


program elemzése tartalmazza a funkcióból adódó méreteket, külső és belső funkcionális és közlekedési kapcsolatokat, a használó személyek és járművek számát, időbeli és térbeli eloszlását. 

beépítési javaslat egy vagy több változatban kifejtett megoldás, amely rögzíti a tervezett épület tömegét és annak viszonyát a környezethez, valamint a belső funkcionális csoportok elhelyezkedését. 

Az építészeti vízió javaslatot tesz a tervezett beépítés karakterére, vázlatos elképzelést mutat be a homlokzat, a nyílások, az elképzelhető anyagok tekintetében. 

A koncepciótervet a hallgató a tanszéken bemutatja. Az értékelésen az érdekelt tanszéki oktatók vesznek részt, és véleményezik a bemutatott koncepciót.

Ugyanez röviden: a lényeg az, hogy minél gyorsabban megértsük a helyszín és a koncepció leglényegesebb elemeit. 

A bemutatás digitális lesz, képeket lehet majd kivetíteni pár perc magyarázat mellett. Viszonylag kevés az idő, fejenként hozzászólásokkal összesen 12 perc, maga a bemutatás 4 perc legyen!

A formátum jpg vagy png, mérete 2 megapixel (javasolt: 1920x1080). Más, pl. pdf, prezi nem kéne, mert sokszor lassabb. Zoomolás nem lesz, ne nagy lapokat zsugorítsatok össze!

1 megjegyzés:

Hild György írta...

http://www.peterbarberarchitects.com/bolton-community-centre