Tanya - pzh 1

János állatorvos, a felesége, Mária énektanár. Két gyerekük van, Sára egyéves, Dávid három. Budán laknak, Mária otthon neveli a gyerekeket, János egy közeli rendelőben dolgozik.

Mária az elmúlt évben örökölt egy földet Jászkarajenőtől délre, pontosabban Alsókara és Belsőjenő között félúton. A föld nagy része jelenleg is művelés alatt áll, kivéve egy kisebb területet, ahol egy tanya, vagy egy ház állhatott valamikor. (segítség: sötétebb folt a kép közepén).
A fiatalok úgy döntöttek, hogy eladják az amúgy is szűkösnek érzett rózsadombi öröklakást, és annak az árából, meg a kis tartalékból, amijük volt, építkezni fognak. 

Gazdálkodni továbbra sem akarnak, a földet kiadják művelésbe, állatot nem akarnak tartani, mert nem volna idejük, módjuk gondozni őket. Az a tervük, hogy építenek egy testhezálló lakást (szerintük ez 100-120 m2), egy kis rendelőt (30-40 m2-re gondoltak), zárt helyet a tárolni valóknak (20-30 m2 körül), és legalább egy fedett helyet János terepjárójának. 

Az életet egyszerűen képzelik: János kijár az állatokat gyógyítani általában, de ha idehozzák a kisebb jószágokat, akkor a rendelőben is el tudja látni őket. Mária beletanul az asszisztensi munkába, ha kell, de a legtöbb esetben a gazdák is tudnak segíteni. Óvodába, bölcsődébe nem akarják adni a gyerekeket, így iskolás korukig otthon lesznek az anyjuk felügyelete alatt.

János tervezőt még nem keresett, de egy vállalkozóval már beszélt. Innen tudja, hogy egy négyzetméternyi házat nagyjából 200 ezer forintért lehet megépíteni, de egy fedett-nyitott épületrész négyzetmétere 50 ezerből is kijön. Úgy kalkulál, hogy a házra jut 45 millió, és akkor a kertre meg a bútorokra, berendezésekre félretett pénzhez nem kell hozzányúlniuk.

A hely, ahová épület helyezhető, megközelítőleg 60x80 méter, teljesen sík, járművel és gyalog az aszfaltozott út felől érhető el. Szabályozási, építészeti előírás nincs - kivéve a 45 millió Ft bekerülési összeget, természetesen a megadott négyzetméterárak mellett.

Tervezendő a család lakó- és munkahelye.

A kiírást pótzárthelyik esetében nem beszéljük meg! A beadás formátuma a szokásos: a két fekvő A3-as lapot (tartalma: tetszőleges technikával rajzolt helyszínrajz, alaprajzok, metszetek, homlokzatok, távlati kép, magyarázó ábra, stb.) 300 dpi felbontásban jpg vagy png formátumban kell feltölteni bármelyik fájlmegosztóra, és a linket a szokásos mjancso@eik.bme.hu címre november 12. (vasárnap) éjfélig megküldeni. Bemutatás nem lesz, ezért a legszükségesebb információk szerepeljenek a lapokon, de több (kérjük!) ne legyen.

A négyzetméterárak 2009. (az eredeti feladatkiírás ideje) óta változtak, de nem kell aktualizálni. A telek most épp ilyen.

Nincsenek megjegyzések: