Vázlatterv bemutatás - kx1

Csütörtökön vázlatterv bemutatás lesz a komplex 1-nek. Reggel 8:20-kor kezdünk, addigra az első tervek legyenek kitűzve a paravánokra! Mindenkire 20 perc jut, ami tartható, ha pontosak vagyunk. Kérem, hogy mindenki legalább egy fél órával előbb legyen ott, hátha valakinek közbejön valami.

A bemutatandókat összefoglalja az új képzés kiírása, annyit mindenképpen érdemes hozzátenni, hogy minden bemutatáskor látnunk kell a környezetet! A belső terek koncepciója csak a tervező szakirányon része a vázlattervnek. Tehát:

A vázlatterv tartalma:

1. Beépítés ábrázolása
2. Építészeti tervek
3. Belső terek koncepciója

A beépítés ábrázolása kiterjed a tervezési helyszín környezetére, léptéke igazodik az adott helyhez és programhoz, a rajzokon kívül makettet és/vagy számítógépes modellt tartalmaz.

Az építészeti tervek munkarész általában 1:200 léptékű alaprajzokat, metszeteket, homlokzatokat jelent, az adott léptéknek megfelelő kidolgozottságban, a befogadást segítő grafikával.

A belső terek koncepciója kötetlen formában tesz javaslatot a jelentősebb belső terek kialakítására, azok értelmezésére, lehetőleg 3 dimenziós formában.



Nincsenek megjegyzések: