Mobil esővédő szerkezetek 2020-ból

Először is sűrű bocsánatkérés mindenkitől: iszonyú nehéz volt erre a kiírásra jó tervet csinálni. De maga a szenvedés, a gondolkodás biztos hasznos volt, szóval eszem ágában sincs bocsánatot kérni : )

Osztályozni se volt túl kellemes, rengeteg zéhát kellett megérteni, azokat is, amikről egyből látszott, hogy nem  erre a kérdésre válaszok, mert nagyok, nehezek, bonyolultak, stb. 

Kovács Zolival és Makrai Sanyival osztályoztunk hárman (Fülöp Gyula igazoltan távol volt, külföldön, legközelebb ő is jön). A meghívott kiválasztásának elsődleges szempontja volt, hogy az ismeretségi körünkből ő az egyik (vagy a) legelkötelezettebb tüntetés, főleg az oktatás ügye melletti tüntetés témában. Vagy csak a legtöbb ismerettel rendelkező egyén!

Kedd délelőtt (8:30-13:30) osztályoztunk, pár óra alatt kezdett kikristályosodni, mi is a lényeg, mik azok a tipikus hibák, amik lehetetlenné teszik a fiatalos, lendületes és spontán tüntetést. A bonyolult dolgok, a nehéz cipelnivaló, a hosszadalmas összeépítés és bontás egyrészt, másrészt azok a megoldások, amik a közösség, a közös lét ellen vannak. Ezek az egyénekre szabott, izoláló megoldások, a kis csoportokra hullást eredményező elképzelések, a vizuális kommunikációt megakadályozó megoldások. És persze azok se voltak jók, amik nem védték meg az esőtől a tüntetőket.

Szinte nincs érvényes válasz a kérdésre, mert az esernyőt feltalálták, a sátrat is, és ami ezeknél bonyolultabb, az nem nagyon jöhet szóba. A jó válaszok ezek az eszközök környékén voltak, ezeket értelmezték valami módon, kiegészítve mutáns gumimatracokkal és iglukkal.

Nagyon sokan gondolták, hogy a sok kicsi sokra megy, hogy az emberek visznek kis elemeket, amikből összeáll valami nagy, közösséget védő dolog, és ez volt talán a zh lényege. Ehhez képest kevés lett az ilyen elven működő jó megoldás, mert nem olyan könnyű sok kis esernyőből egy nagy, jól működő ernyőt készíteni.

Viszonylag kevesen találták fel újra a ponyvát, pedig ez is jó megoldás lett volna. Csak annyi kellett volna, hogy valaki megtalálja a legszellemesebb, szinte bárhová, bárhogy rögzíthető nagy fóliát... majdnem meglett.

Az értékelés legfontosabb szempontja végül az lett, persze ez csak utólag tudatosult, hogy ki az, aki leginkább a tudatában van a saját válaszának. A kérdés megválaszolhatatlanságának (vagy szinte megválaszolhatatlanságának), és hogy a két lapon ezt mennyire pontosan fogalmazza meg. Így lehetett a legjobbak között az "ellenterv" is, hogy nem kell ide semmi, meg kell ázni és kész, a vicces tölcsér-esernyő vízágyúk ellen, a ravaszul ál-környezettudatos ivóvízgyűjtő szerkezet, és a többi, nézzétek meg őket.

Az eredmények a komplex listán vannak, mindenki láthatja őket. Jó hír, hogy a zh (idéntől!) nem ront, már a megvételek is segítenek felfelé kerekíteni a féléves jegyet, a kiemelt megvételek és a díjak meg főleg. Érdemes a következőre rágyúrni, ja, és ennél "normálisabb" lesz : )

Ja, és a nevek a hátoldal miatt nem lettek beszkennelve, mindenkitől kérem, hogy kommentben írja meg a számokhoz tartozó neveket. Köszönöm!


És akkor jöjjenek a legjobbak:

2. helyezettek:


Mészáros Bence

Kiss Laura


Verasztó Ágnes 


Péteri Olga


Tamás László


1112


3. helyezettek:

Skultéti Dóra


Vékony Krisztián


Kiemelt megvételt kaptak:

Fehér Eszter


1920


2122


Nagy Tamás Bajnok


Vágvölgyi É. Eszter




9 megjegyzés:

Névtelen írta...

1718 - Fehér Eszter

Névtelen írta...

0709 - Péteri Olga

Jancsó Miklós írta...

0708 inkább...

Névtelen írta...

0910 - Tamás László

Névtelen írta...

0506-Verasztó Ágnes

Névtelen írta...

1314_Skultéti Dóra

nagybajnok írta...

2324-Nagy Tamás Bajnok

Névtelen írta...

0102 Mészáros Bence

Névtelen írta...

2013 június 14. reggel, Isztanbul:

http://25.media.tumblr.com/a874ec57010007653e2d5f04d3cc6fcb/tumblr_modjuxQxFK1ste7qoo1_1280.jpg