Munkaközi bemutatás

Elkészült a csütörtöki és a hétfői bemutatás tervezett beosztása. A csütörtök a műszaki és a hagyományos, hétfő a tervező szakirányé. Beosztást az oktatók szerint készítettem, még nincs tesztelve, mindenkitől kis türelmet kérek, amíg végleges lesz.

Nagyon fontos: mind a két napon sokan lesztek, de a csütörtök még mindig kellemesebb, mint a hétfő, ezért azt kérem, hogy aki a tervező szakirányosok közül most csütörtökre el tud készülni, és bemutatná, kommentben jelezze! 

A munkaközi bemutatás tartalma és formája az előző félévivel megegyező:

- a bemutatás digitális, a projektor 1920x1080 pixeles, zoomolás nincs, képek következzenek egymás után;
- minden kép jpg vagy png formátumú legyen maximum a projektor felbontása szerint;
- a prezentáció 5 perc, ugyanennyi időt hagyunk a kérdésekre és a hozzászólásokra összesen, különben nem férünk bele az időbe;
- a tervező szakirányon és a hagyományos képzésben két dolog kell: egy csomópontokból összerakott metszet és a választott elem vázlatterve;
- a műszaki szakirányon csak a csomópontokból összerakott metszet;
- a csomópontokból összerakott metszet 1 kép, a csomópontok 1-1 képen következzenek utána;
- minden szakirányon még két dolog kell, hogy az előzőket értelmezni tudjuk: a Komplex 1 portfóliója és a kimetszett ötvenes rész digitalizált (és a felbontás miatt lebutított) rajzai;
- hasznos lehet még az anyagokról, szerkezetekről, megépült példákról pár képet mutatni - de csak akkor, ha valóban segíti a terv megértését. (kilóra vagy terv helyett nem, köszönjük szépen)

Ha van kérdés, jöhet kommentben az is!

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

A bemutatás leírása eltér a tematikában elvártaktól. A kérdés, hogy a bemutatással az a cél, hogy az anyagok és szerkezetek elemzését és választását mutassuk be, vagy azt, hogy kilóra van egy csomópontokból összerakott metszet és a csomópontok?
Ezzel kapcsolatban további kérdés:
A csomópontok milyen részletezettségűek legyenek?
A továbbdolgozott alaprajzot/okat nem kell bemutatni?

"1. MUNKAKÖZI TERV
Tartalma:
1. Anyagok és szerkezetek elemzése
2. Anyag- és szerkezetválasztási koncepció
3. A kiválasztott elem koncepciója
4. társtanszéki munkarészek

Az anyagok és szerkezetek elemzése a kiválasztott épületrész és építészeti elem továbbtervezése során felmerülő anyagok és megoldások széleskörű áttekintését szolgálja.
Az anyag- és szerkezetválasztási koncepció a kimetszett, homlokzatot és lehetőleg pincét is tartalmazó kb. 1000m3 épületrész 1:50 léptékű tervén mutatja be a választott anyagok és
épületszerkezetek építészeti megfelelőségét."

jancsomiklos írta...

bocs, tényleg van eltérés, mert nem mindent írunk át visszamenőleg. azt kell bemutatni, ami a posztban van, és igen, lényeges a csomópontokból összerakott metszet, mert tényleg az mutatja legjobban, hogy hol tart a tervezés. az anyagok és szerkezetek kiválasztásáról lehet közben beszélni, példákat is lehet mutatni, de az idő korlátos!

arkovicslilla írta...

Közben mèg eszembe jutott valami: a portfòliò az egy nyomtatott/kicsinyített vàltozata a tavalyi terlapoknak?

Névtelen írta...

A tavaszi félévben már prezentáltam a vázlattervemet. Tamás László

jancsomiklos írta...

mindent vetítve kérünk, a portfóliót is. de csak nagyon röviden, emlékeztetőnek!

Unknown írta...

Az előző félévben én is részt vettem már munkaközi tervbemutatáson. Tardos Margaréta