Beadás, bemutatás, formátumok

A tanszéken kialakult rendszer szerint a komplex tervek építészeti munkarészeit a kiírás szerinti tartalommal és léptékben, de csak pdf-ben kell beadni. 

Nyomtatás helyett vetítés lesz, 5 percben. Nagyon fontos az előadás tervezettsége, mert ez alapján fogunk képet kapni a komplex terv építészeti részéről. Jól összehangolt képsorral, kevés magyarázó szöveggel nagy mennyiségű információt lehet átadni ennyi idő alatt!

A vetítés az építészeti tervről szól, szakági munkarészeket csak akkor érdemes mutatni, ha van építészeti vonzatuk. Szeretnénk látni a hagyományos tervlapokat egyben (helyszínrajzok, alaprajzok, metszetek és homlokzatok), ezek közelebbi részleteit, látványokat, makettfotókat, helyszíni fotókat, diagramokat. Mindent, ami segít a gyors és alapos megértésben.

A vetítés leadott anyaga maximum 2 megapixel méretű képsor png vagy jpg formátumban (nem pdf, se nagy kép, nem készülünk zoomolásra). 

A szakági munkarészeket hagyományosan, nyomtatva kell beadni, kiírás szerint. Hogy a szakági kollégák a tervet egyben lássák, A3 méretű (akár léptéktelen) kicsinyítésben, fekete-fehérben, a lehető legegyszerűbb minőségben az építészeti munkarészt is csatolni kell a szakági részekhez.

Beadás

A tervet december 15-én (hétfőn) 12 óráig lehet beadni a tanszéken, különeljárásai díjjal 19-én (pénteken) 12 óráig. Az elektronikus anyagot ugyanakkor, ugyanott a titkárságon lehet feltölteni. Semmilyen anyag nem adható be később, se prezentáció, se makett, se szakági munkarész!

Bemutatás

A tervek bemutatása január 5-én (hétfőn) és 7-én (szerdán) lesz, mindkét napon reggel 8:15-kor kezdünk, lesz időbeosztás is, véglegesíteni csak a beadott tervek alapján tudjuk.

Hétfő: tervező szakirány, délelőtt Komplex 1, délután Komplex 2 tervek.
Szerda: műszaki szakirány és hagyományos képzés, délelőtt Komplex 1, délután Komplex 2 tervek.

A prezentációk vetítésre készen fognak állni, a makettek is a helyszínen (várhatóan a tanszéki teremben) lesznek.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Lehet, hogy ez már felmerült, de korábbi bejegyzések kommentjeiben nem találtam, tehát:

A Komplex 2-höz ugyebár mellékelni kell a Komplex 1 portfólióját. Ezt nyomtatásban kéritek, vagy szerepeljen a prezentációban, hogy beugorjon, miről is van szó? Ha nyomtatás legyen, A4 vagy A3?

Köszi!

jancsomiklos írta...

vetítve kell, mert segíti a megértést, az építész pdf-ben legyen benne, de kinyomtatni felesleges!

Hild György írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Hild György írta...

Még arra érdemes figyelni, hogy a vetített anyag képaránya 16:9 legyen, mert a vetítő ilyen. Tehát praktikusan 1920x1080 pixelméretű jpg/png-k legyenek.
Ha nem így csináljátok, hanem a klasszik a/3 vagy a/4 lapon készültök, akkor a rendelkezésre álló hely 25%-át (!) kihasználatlanul hagyjátok...