Tervbeadás

idén egyetlen változás van, kezdjük azzal:

nem kell pendrájvokkal jönni a tanszékre, a beadás digitális részét bárhonnan fel lehet tölteni. két link van, egy a komplex 1-nek:

http://bit.ly/KX1_201920-1

és külön egy a komplex 2-nek:

http://bit.ly/KX2_201920-1

van limit: 500 megabájt!

ami digitálisan beadható, az a két építészeti rész: a prezentáció képei és az építész tervek pdf változata. a szakági részek a kiírás szerint nyomtatva adandók be.

javaslat: ha megvannak digitálisan és beleférnek a limitbe, a szakági munkarészek is kerüljenek fel!

mivel csak fájlok tölthetők fel, mappa nem, érdemes nagyon odafigyelni a fájlnevekre, hogy a prezentáció zökkenőmentes legyen. javaslat az elnevezésekre:
a prezentáció legyen 01.jpg, 02.jpg, stb, az építész pdf legyen epitesz01.pdf, epitesz02.pdf stb, a szakágiak, amennyiben felkerülnek: tarto01.pdf, epszerk01.pdf, gepeszet01.pdf és kivitel01.pdf, stb. lehet másképp is, csak ne keveredjen össze a sorrend.

innentől jöjjön a tartalmi rész, ahogy lenni szokott a tanszéken.

Mit kell beadni?

1. az építész tervet

Mindenestül, a kiírás szerint, de csak pdf-ben, hogy ne kelljen drága nyomtatásra szórni a pénzt.

2. makettet a komplex 1-en

A makett szokásos léptéke 1:200, ettől természeten az épület léptékétől és a feladat nagyságától, koncepciójától függően el lehet térni, akár 1:1000 léptékű is lehet.

3. a szakági terveket a szaktanszékek kiírása szerint, nyomtatva, A4 formátumban

A szakági munkarészeket hagyományosan, nyomtatva és dossziéba kötve kell beadni, ahogy az egyes tanszékek megkövetelik. Hogy a kollégák a tervet egyben lássák, A3 méretű (akár léptéktelen) kicsinyítésben, fekete-fehérben, a lehető legegyszerűbb (költségtakarékos) minőségben az építészeti munkarészt is csatolni kell a szakági részekhez.

4. a prezentáció anyagát.

A tervet minden hallgató 5 perces prezentáció formájában mutatja be. Nagyon fontos az előadás tervezettsége, mert ez alapján fogunk képet kapni a komplex terv építészeti részéről. Jól összehangolt képsorral, kevés magyarázó szöveggel nagy mennyiségű információt lehet átadni ennyi idő alatt!

A vetítés az építészeti tervről szól, szakági munkarészeket csak akkor érdemes mutatni, ha van építészeti vonzatuk. Szeretnénk látni a hagyományos tervlapokat egyben (helyszínrajzok, alaprajzok, metszetek és homlokzatok), ezek közelebbi részleteit, látványokat, makettfotókat, helyszíni fotókat, diagramokat. Mindent, ami segít a gyors megértésben.

A vetítés leadott anyaga 2 megapixel (1920x1080 pixel) méretű képsor png vagy jpg formátumban (nem pdf). Nagyobb felbontású képek nem eredményeznek jobb képminőséget, csak lassabb, akadozó vetítést, mint tudjuk.

Beadás

A makettet és a nyomtatott szakági munkarészeket december 13-án (pénteken) 12 óráig lehet beadni a tanszéki titkárságon, különeljárásai díjjal december 20-án (pénteken) 12 óráig. Semmilyen anyag nem adható be később, se prezentáció, se makett, se szakági munkarész! A digitális munkarészek feltöltési határideje szintén december 13. dél és december 20. dél.

Bemutatás

A tervek bemutatása január első napjaiban várható, az időbeosztást véglegesíteni csak a beadott tervek alapján tudjuk. A prezentációk vetítésre készen fognak állni, a makettek is a helyszínen, a Nappaliban lesznek.

Vannak mintatervek. Kicsit régiek, biztos a szakági követelmények változtak valamennyit, de az építész tervek kidolgozottsága megfelelő, érdemes megnézni őket. További tervek is nagy számban találhatók a blogon, elég hozzá a terv címkére klikkelni, és a tabló 1, tabló 2 linkek használatával eredeti méretben 100 dpi felbontásban minden látható.

Jó munkát, szép terveket!

Nincsenek megjegyzések: