Bercsényi 2.0 építész kollégium - zh

UPDATE: A LÉTSZÁM FIX, AZ EGY FŐRE ESŐ 15 LÉGKÖBMÉTER LEGYEN MEG, 
AZ ÖSSZES TÖBBI ADAT (BEÉPÍTHETŐ TERÜLET, ÉPÍTMÉNYMAGASSÁG, STB.) CSAK JAVASLAT!

Tervezési program:
Hallgató létszám:100 fő.
Kb. 12m2 /fő nettó alapterület, vagyis 1200 m2 egyéni lakóterek vizes helyiségekkel
Minimum: 500, maximum: 1000 m2 nettó alapterület közös tereknek
Ezen kívül: közlekedők, gépészet, stb, 

Előírások:
Maximum: 20 m épületmagasság. 
Maximum: 600 m2 beépített alapterület.

Helyszín:
BME parkoló. A mellékletben PDF, PLN és DWG formátumban található a kijelölt tervezési terület piros vonallal jelölve. (Leghosszabb oldaléle 72 m)

Javasolt szempontok:
1: A hallgatók átélhessék a kollektív cselekvés és az együttlét örömét, de legyen módjuk nyugodt alvásra és pihenésre is.
2: Legyen biztosított az étkezési, főzési lehetőség. (hűtőszekrény, mosogató, tűzhely, edények, lábosok) de várhatóan a hétköznapokon a közeli menzán történik az ebédelés.
3: Akár kisebb egységekben is, de lehessen együtt dolgozni, rajzolni esetleg tanulni (makettező műhely, műterem-tanulószoba)
4: Legyen lehetőség kulturált módon tisztálkodni. (mosdó, zuhany, WC) 
5. Gondoskodni kell a művelődés és szórakozás tereiről. (klub, multifunkciós tér, kis kondi, stb.)

A terveket m = 1:200-ban kidolgozva, tetszőleges technikával rajzolva, de a vetítésre való tekintettel fekvő 1920x1080 képpont (pixel) minőségben (kis MB méretben) PDF láncban vagy jól sorszámozott JPG-ben kérjük feltölteni! Az eltérő alaprajzok, metszet(ek), homlokzatok, a vetítés során azonos léptékben (méretarányban), fekete, szükséges vonalvastagsággal, javasoltan külön lapokon jelenjenek meg! A távlati képek (renderek) kellően kontrasztosak és világosak legyenek! (Négy irányú render esetén szükségtelen a homlokzat). Maximum 10 kép (tervlap) vetíthető, összesen 3 perc időtartamban. Ez az idő az építészeti koncepció ismertetésére szolgál. 5 perc jut a kérdésekre és az elemzésre.

A terveket a http://bit.ly/KX_ZH1_201920_2 címre kell feltölteni február 23. (vasárnap) éjfélig digitális formátumban.

A zárthelyi egyéni munka!

A zh kiadásakor a közös megbeszélésen együtt alakíthatjuk ki a végleges programot. A hallgatók így hatással lehetnek a kiírásra is. Mindenkit szeretettel várunk csütörtök reggel 9:15-kor a nappaliban! 

MS & JM

kép forrása: ez a fantasztikus archívum

Nincsenek megjegyzések: