Első lépés - kx zh




Válságok jönnek, válságok mennek, nem tudjuk mikor kezdődik a komoly építkezés, még az sem alakult ki, hogy pontosan milyen lesz, épp csak elkezdték a munkát az építészhallgatók. Annyi biztos, hogy a “hárosi hullámtérbe” emberek költöznek. Leghamarabb pár év múlva itt fognak lakni, sportolni, szórakozni, parti fövenyen üldögélve bámulni a lemenő nap sugarait a túlparton.

Ez a pár év akár egy évtized is lehet. Ne várjunk, tegyük meg az első lépést, a hely birtokbavételét. Mit jelent ez? Egy pontot, egy jelet, egy bázist, egy kiindulást. Egy épületet. Ez az épület vagy építmény jelezze, hogy itt valami készül, pontosabban valami már elindult. Hol legyen? Az érkezés tengelyében, a Növény utca és a Dévér park vonalának meghosszabbításában. Mire legyen alkalmas? Segítse az akadálymentes lejutást a fövenyre. Mit tudjon még? A programalakotás innentől kezdve tervezési kérdés: természetesen az épület szolgálja ki a látogatókat. Ez nagyon sokféle módon történhet egy büfétől vagy vécétől kezdve, de inkább nem adunk tippeket, csak egy tanácsot: olyat érdemes tervezni, ami később, a lakóterület elkészültekor is a beépítés szerves része tud maradni.

A tervezés egyéni munka, de a későbbiek során a csapatok szabadon felhasználhatják a tagok terveit és más csapatok elképzeléseit. A tervezéshez bármilyen rendelkezésre álló anyag felhasználható. Feltöltés: február 21. (vasárnap) éjfél, Teams mappa (ZH 2021 02 21). Konkrét formai megkötések nincsenek, csak két szempont: a tervek legyenek öt percben jól prezentálhatók és legyenek önmagukban, szóbeli prezentáció nélkül is értelmezhetők. A bemutatás február 22-én 9:15-kor kezdődik a LAKÓ KXT Teams csoportban.

kép: túl a vízen, forrás: google street view

Nincsenek megjegyzések: