24+

2024 van, te 24 éves épp elmúltál, és azon gondolkodsz, hogy a nap 24 óráját okosan kellene munkával, lakhatással és szórakozással töltened. Már tudod, hogy nem minden vált be, amit apáid és nagyapáid hagytak rád. Ott szeretnél lakni, ahol dolgozol, nem a város másik végén. Azt szeretnéd, ha a lakásod igazodna hozzád, és nem te őhozzá. Te dönthetnéd el, hogy melyik teret hogyan lakod be, hol alszol, hol dolgozol, hol vacsorázol a barátaiddal. Annak is örülnél, ha a házban lenne kisbolt, fodrász, trafik, és egy kávézó is, ahová magaddal viheted a laptopodat is. Lenne hely a közösen használt autók számára is, persze a legjobb lenne, ha mindenki biciklivel közlekedne. 

A helyszín Komárom, a lehetőségekkel, iparral, országok közötti összeköttetésekkel, sok családi házzal és lakótelepi lakással rendelkező város a Duna partján. A hely hiába vonzó, ha nagy és drága családi házban nem szeretnél lakni, de a pici szobákra tagolt lakásokat sem rád szabták. 

A Fenntartható Lakóhelyek Műhely a tavaszi félévben funkcionálisan összetett, fiatalok számára is elérhető, vidéki-városi lakóhelyekkel foglalkozik. Ajánlott helyszín a Csokonai Vitéz Mihály utcai bontandó garázs- és bódésor, amely átmeneti helyzetben van a magas társasházak és a családi házas beépítések között. 

A tervezési feladat pontosítása hallgatói feladat, amely során saját helyszínt is lehet választani Észak- és Dél-Komárom területén. 


Tárgyfelelős: Nagy Márton DLA

Oktatók: Hild György DLA, Jancsó Miklós DLA, Weiszkopf András DLA, Mándoki Réka PhD

Műhely: Fenntartható Lakóhelyek

Időpont:
hétfő: 8.15 - 13.00
csütörtök 8.15 - 13.00

Kreditérték: 10 kredit 

Neptun-kód:
BMEEPLAQ811
BMEEPLAM1KX
BMEEPLAT811

Teams-kód: luq0qll

kép: Bruther, Baukunst: Kollégium és átalakítható parkolóház, 2020
fotó: Filip Dujardin, Maxime Delvaux, grafika: Mathé Dóra, Weiszkopf András

Nincsenek megjegyzések: