Ferenczi Huba - Szabadtéri színpad - kx1

A féléves tervvel, az építészeti koncepcióval egy olyan beavatkozásra törekedtem a park környezetét, atmoszféráját befolyásolva, hogy a létesítmény egyrészt a  léptékével ne nyomja agyon a park léptékét, másrészt szervesen integrálódjon abba a már létező, de a múltat magában hordozó légkörbe. 
Előzetes tanulmányok és vizsgálatok során betekintést nyertem a park történelmébe, amely arra késztetett, hogy egy olyan térszervezést hozzak létre, amely minden értelemben engedi definiálni egy SZÍN-TÉR fogalmát. 
Már a félév elejétől egy olyan koncepció érlelődött bennem, hogy egyszerre akarok helyet adni a rendezett keretek között történő színjátszásnak, és a spontán, mindennapi élet által közvetített színjátszásnak, úgy, hogy közben minden korosztály megtalálja az igényeinek megfelelő lehetőségeket. 
Így sikerült egy rendezett, irányított, félig fedett, félig nyitott, 2 oldali nézőtérrel szerkesztett színpadot tervezzek 9 méterrel a föld alatt, és egy játékos, váltakozó magasságú, burkolt felületképzést a járószinten, a park használói számára. 

Helyszín: Budapest XII. kerület, Városmajor

Komplex tervezés 1 tervező szakirány 2011 1
Építész konzulens: Kolossa József DLA
Statikus konzulens: Csuka Bernát
Épszerk konzulens: Dr. Fülöp Zsuzsanna
Gépész konzulens: Egri István
Villamos konzulens: Filetóth Levente Ph.D.
Kivitel konzulens: Szőnyi László

tabló 1 tabló 2

Nincsenek megjegyzések: