Új beadási formátumok 2

Az Új beadási formátumok poszt kiegészítése:

1. prezentáció (ami a műszakiaknak január 6-án, a tervezőknek január 8-án lesz)
A vetítendő képeket (kizárólag jpg vagy png formátum) a rendes decemberi beadáskor kell feltölteni a tanszéki szerverre. A képek ne legyenek nagyobbak 1920x1080 pixelnél, mert nem lesz zoomolás, viszont egyes részletek érdekesek lehetnek, ezért előre ki kell találni a prezentációt: mit érdemes kinagyítani, mi legyen a képek sorrendje. Maga a komplett előadás ne legyen hosszabb 5-8 percnél, viszont mindenből kapjunk ízelítőt! (környezet, építész tervek, külső-belső látványok, pallérterv, választott elem, részletek - kinek mi van).
Azt szeretnénk, ha a prezentáción mindenki részt venne, és érdekes előadásokat láthatna!

2. nyomtatott tervlapok nekünk
Erről már volt szó, nem nagyon látok kiegészíteni valót, de lehet kérdezni.

3. szakági munkarészek
Az összes szakági anyagot az eddigiek szerint A4 méretben kérjük/kérik, ebbe bele lehet hajtogatni az építész tervlapok feles kicsinyítését (A3) is. (tavaly is hasonló volt, csak léptéktelen méretű). Az épszerkkel egyeztettünk, egy 50-es kiviteli terv 100-ban kinyomtatva teljesen jól látszik - persze csak akkor, ha nincs benne annyi vonal, mint egy 20-as terven, és ha kiviteli tervhez méltó, normális méretű számokkal és betűkkel van felírva. (A gyakorlatban ilyenek a kiviteli tervek, a munkások ezeket szeretik, nem a bolhabetűs parasztvakításokat).
A többi tanszékkel nem beszéltünk, elképzelhető más formátum is, de be kell hajtogatni A4-be.

Az új tervbemutatás két okból jött létre, és ezeket nem szeretnénk megmásítani: 1. olcsóbb legyen a hallgatóknak (kis nyomtatás) 2. élményszerűbb legyen a félév közös lezárása, mindenki részese lehessen az előadásnak (vetítés). Ez most lesz először, mi sokat várunk tőle, és persze lesznek ügyetlenségek, előre nem látott dolgok, de reméljük, hogy minden jól fog elsülni!

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

http://s3.amazonaws.com/rapgenius/great-scott-doc-back-to-the-future-drawing.jpg