ÉVA (Építészet és Vizuális Alkotások) 2014 tavaszi félév (x)



A tárgy célja az alkotás folyamatának gyakorlása, a kreativitásnak, a tervezés képességének fejlesztése a vizuális művészetek terén. A képzőművészet  témakörében - meghívott művészek segítségével - kell a hallgatóknak egy-egy kis művet létrehozni. A konkrét feladatok, a benyújtandó alkotások tartalmi és formai követelményei a félév folyamán kerülnek kiírásra. Az órák előadásból (alapvető ismeretanyag bemutatásából), műhelymunkából (korrekciókból) és értékelésből (műelemzésből) állnak, melyeket a szakmájukat gyakorló elismert mesterek tartanak. A tárgy a tavaszi félévben heti négy óra kiméretben, csütörtökönként 14:00-tól látogatható, és komoly otthoni munkát igényel. A négy kreditpont értékű kurzus felvételéhez minimálisan szükséges, hogy a hallgatónak megfelelő ismeretei legyenek a számítógép, a fényképezőgép használatáról. Az idei feladat képregény készítése lesz. Pár évvel ezelőtt már kísérleteztünk vele Futaki Attilával. Az anyagból ízelítő található az ÉVA honlapján: http://eva-lako.blogspot.hu
Idén, 2014 tavaszi félévében rövid irodalmi mű, vagy saját történet alapján készülne 6-8 oldalnyi képregény. A kurzus meghívott művésze Cserkuti Dávid. A mesterről a http://cserkutidavid.blogspot.hu honlapon található anyag.
Jelentkezni 2014. február 2-ig lehet a Neptunban és február 3-án 10 óráig a Lakóépülettervezési tanszék titkárságára benyújtott 1 db A/4-es lappal kell azt megerősíteni. A lap tartalma és kialakítása tetszőleges. Aznap 12:00-ig közzétesszük a felvett hallgatók listáját. A diákok február 7-ig regisztrálhatják magukat a Neptunban.
Mindenkit szeretettel várunk! Makrai Sándor DLA tárgyfelelős

Nincsenek megjegyzések: