2. zh - Unorthodox

TITKOS!


J E G Y Z Ő K Ö N Y V



Helyszín: a Lakóépülettervezési Tanszék hivatali helyisége.
Dátum: 2012. október 26.
Jelen vannak: a Lakóépülettervezési Tanszék válságbizottságának tagjai: Perényi Tamás DLA, Jancsó Miklós DLA, Vincze László DLA, Hild György DLA, Kolossa József DLA.

Tárgy: 2013. évi pénzügyi terv koncepciójának egyeztetése.

Résztvevők az alábbi pontokat tárgyalták meg, és a következő döntéseket hozták:

1. A 2013-as költségvetés annyi pénzt von el a tanszéktől, amennyit az eddigi módszerekkel nem lehet kigazdálkodni, radikális megoldásra van szükség.

2. Egyetlen tőkénk van, a helyünk. A tanszék területét kell hasznosítani.

3. Az oktatáshoz nem szükséges a tanszék egyetlen helyisége sem: az oktatók konzultáljanak a folyosón, a tanszékvezető tárgyaljon a büfében, a titkárság telefonon és interneten keresztül kommunikáljon, órákra készülni otthon is lehet, de kávéházban is.

4. Az oktatók választhatnak, mit akarnak használni a munkájukhoz: notebookot, tabletet vagy okostelefont. Ha választottak, meg is vehetik a fizetésükből.

5. A tanszéket kollégiummá kell alakítani, ennek a bevételéből lehet kifizetni a főállású és a külsős oktatók bérét. A kollégium programja, építészeti kialakítása meghívásos tervpályázat tárgya.

6. A tervpályázat jellege titkos, névvel a hátoldalon ellátva. Terjedelme két fekvő A3 méretű lap. A lapok tartalmazzák az objektum 1:100 léptékű építészeti terveit és 3D látványképeit. A beadási határidő 2012. 11. 05. 15:00.

7. A meghívottak köre a BMEEPLAT811, a BMEEPLAT911, a BMEEPLA8818 és a BMEEPLA9819 kurzus hallgatói. A meghívás és a díjazás költségkerete: 0 HUF.

8. A zsűri lemond a tiszteletdíjról. Tagjai: a 7. pont szerinti kurzusok tárgyfelelősei és a későbbiekben megnevezett segítőik.

9. A tanszék a pályázók számára rendelkezésre bocsátja a helyiségek felmérési rajzait, valamint a kihirdetés napján bejárást biztosít a tervezési területre.

10. A válságbizottság felhívja a T. tervezők figyelmét arra, hogy az átalakítás nem lehet túlzottan költséges, mert ebben az esetben félő, hogy az objektumot még a befektetés megtérülése előtt fogják államosítani!


Budapest, 2012. október 27.


A jegyzőkönyvet összeállította:
Jancsó Miklós DLA
Lakóépülettervezési Tanszék

10 megjegyzés:

Névtelen írta...

Holnap ugye 8 a tájékoztató?

Jancsó Miklós írta...

Holnap reggel nem 8-kor, hanem ÓRAREND SZERINT 9:15-KOR lesz tájékoztató. 10-re be fogjuk fejezni. Aki késik, lényeges dolgokról fog lemaradni!

Névtelen írta...

Nagyjából hány diáknak kell férőhelyet biztosítani ebben a kollégiumban?

Jancsó Miklós írta...

Válassz egy számot 1 és 100 között, amivel koncepcionálisan egyet tudsz érteni.

madari.gabriella írta...

Meg kell e felelni a szabályzatokban található kritériumoknak? pl. 2m+sz, 5 m2/hallgató, x hallagtónak y számú wc, stb.

Jancsó Miklós írta...

Ezek különböző dolgok: a 2m+sz teszi használhatóvá a lépcsőt, szóval nagyon nem kéne eltérni tőle; a hallgató/m2 döntés (koncepció) kérdése; a fürdés meg a wc nem jó, ha nagyon kényelmetlen. Szóval értelemszerűen : )
Az OTÉK-ot nem kérjük számon, és a legtöbb dolog koncepciófüggő.

madari.gabriella írta...

Még egy kérdés. Azt tudom, hogy az ablak elé közvetlen nem lehet födémet építeni, viszont ha ki szeretném bővíteni a galériát mennyire közelíthetem meg az ablakokat? Esetleg a mostani a maximális megközelítés?

Jancsó Miklós írta...

Bármeddig, de a homlokzat műemlék, tehát ki már nem mehet.

Névtelen írta...

Kiértékelés most csütörtökön 9től?

Jancsó Miklós írta...

NYOLCTÓL! De ez ne riasszon el senkit, utána úgyis konzultálni kell...