Koncepcióterv!!!

Itt a tervezett beosztás félkészen (csak a hétfő, és ott is várom az önként jelentkező tervező szakirányosokat): 


És hogy mit kell bemutatni? A lényeg:

- a helyszínt, ami azt jelenti, hogy legyen 1. térképmásolat/alaptérkép/helyszínrajz; 2: légifotó; 3. helyszíni fotók a környező házakról/fákról/terepről;
- a koncepciót, ami 1. beépítést; 2. elképzelt tömeget; 3. belső (alapvető) funkcionális elrendezést jelent.


Jó munkát, és ha van kérdés, tegyétek fel kommentben.

12 megjegyzés:

Névtelen írta...

Mindegy hány lapot csinálunk?

Névtelen írta...

Elnézést, most látom a régebbi bejegyzésekben, hogy 2 lap. Az előző kérdés tárgytalan :)

jancsomiklos írta...

Nem 2 lap, az a régi (nyomtatott) változat volt! Vetítve több kell, amennyi az 5 percbe belefér. Mondjuk 10, de a helyszíni fotókból jöhet több is egymás után. Csak részletes tablót ne csináljon senki, mert abból semmi se fog látszani.

Névtelen írta...

Prezit is lehet vetíteni, vagy csak jpg-png formátumban lehet majd bemutatni a terveket?

jancsomiklos írta...

CSAK KÉPEKET! Szöveggel : )

Unknown írta...

A tárgy tematikájának leírásánal, a koncepciótervnél fel van sorolva előtanulmány és részletes tervezési program is. Ezek mennyire fontosak így, hogy vetíteni kell?

jancsomiklos írta...

Nem kell más, csak ami a mostani posztokban szerepel!

Névtelen írta...

Azért az szuper, hogy leadás előtti szombaton pontosodik véglegesen a kiírás, és ráadásul megjegyzésben, hogy az RSS véletlenül se jelezze ki... vagy netán van olyan funkció benne, hogy kiírja a hozzászólásokat is?

jancsomiklos írta...

Oké, szuper, de mi az, ami szombaton pontosodott?

Névtelen írta...

Ez a felbontásos dolog - ami azt illeti ma kérdeztem a többieket, hogy akkor ki mit hozott, a3-ast vagy követte ezt a felbontásosdit. Senki nem hallott róla, úgyhogy végül megállapítottam, hogy semmilyen hatása nem volt... Bár ha tényleg lenne valami hozzászólás-kijelzője az RSS-nek, az még érdekel :)

jancsomiklos írta...

A felbontásról ebben a posztban volt szó, pont az elsőben, és nem a megjegyzések között: http://lakokomp.blogspot.hu/2014/03/koncepcioterv.html
2 Megapixel, ami nehezen félreérthető. És ma a nagy többség képeket vetített, csak páran hoztak tablót.

Névtelen írta...

A képméret oké, én is néztem a posztot, de igazából amennyit én láttam belőle, ott jóval több volt a tabló. Mindegy, végül is átvariáltam képekre, nincs ezzel gond, csak igazából szóban kétszer is az a3-asok hangzottak el, nyilván ezért rögzült bennem az. Nem baj, legközelebb figyelek. :) És igyekszem a jó verziót megjegyezni (bár ha elmondják órán, akkor már nem biztos, hogy a másikra odafigyelek, hogy különbözik :D)