Komplex felvétel 2022 1


A tavaszi félévben a következő Komplex tárgyak indulnak:

Tervező szakirány Komplex 1 és Komplex 2 (hu/en)
Műszaki szakirány Komplex 1 és Komplex 2 (hu)
Msc Komplex 1 és Komplex 2 (hu/en)

Tárgyfelelős: Nagy Márton DLA


A Komplex tárgyak oktatói:


Dankó Zsófia DLA, Falvai Balázs DLA, Hild György DLA, Jancsó Miklós DLA, Kolossa József DLA, Nagy Márton DLA, Perényi Tamás DLA, Sugár Péter DLA, Török Dávid DLA, Varga Tamás DLA, Weiszkopf András.


A LAKÓTANSZÉK már a 2021/2022 tanév tavaszi szemeszterének Komplex tervezés 1 tárgyát a három tervezési tanszék (Exploratív Építészeti Tanszék, Középülettervezési Tanszék és Lakóépülettervezési Tanszék) részvételével létrehozott és 2022 őszi szemeszterében induló Építőművészeti Specializáció koncepciójának megfelelően hirdeti meg. A 3 tanszék 3-3 tematikus műhelye által kínált témák közül tanszékünkön a következők közül lehet választani.


BELAKÁS 2.0 - Betonkupola a lótuszok felett / CRAFT - Moduláris építészet Műhely

EGYÜTTÉLÉS / SOCIAL - Szociális lakhatás Műhely 

ALL IN - Radikális flexibilitás a nyolckerben / CONSCIOUS - Fenntartható lakóhelyek Műhely 


A Lakóépülettervezési tanszéki Komplex tervek egyéni munkák, de előfordul, hogy több hallgató közös területre tervez. Ilyenkor a kezdeti fázis (a félév első harmada) a közös koncepcióalkotás ideje (a közös beépítési terv megalkotása), az ezt követő épülettervezés már egyéni munka.

Tájékoztató beszélgetés:

2021. december 21. 9.00, TEAMS g3rk7er


A felvétel rendje:

A jelentkezés portfólió leadásából és személyes elbeszélgetésből áll. Jelentkezni itt lehet. Határidő: 2022. 01. 07. 12:00


A személyes elbeszélgetésekre a portfólió leadása utáni napokban, január 10. és 14. között, a választott oktatókkal egyeztetve kerül sor. A tanszék a felvételről 2022. 01. 14-ig dönt és aznap kihirdeti az eredményt.

A Komplex 2 tárgyak esetében értelemszerűen nincs felvételi eljárás, a sikeres Komplex 1 tárgy teljesítése esetén a Neptunban lehet felvenni.

A felvétel rangsorolási szempontjai:


Mindenkit szeretettel várunk, akit érdekel a tervezés! A felvétel során figyelembe vesszük a portfólió minőségét, a szakmai érdeklődést és a tanszékhez kötődést (tanszéki tervezési tárgyak, szabadon választható tárgyak, demonstrátori munka, TDK).

Nincsenek megjegyzések: